Tips Elitettan

Första serien för eliten ska tippas och naturligtvis blir lokala anknytningen lite mindre. Här har vi ytterligare en nykomling som kommer underifrån som tippas ta hem seriesegern och det är Malmö som lekte hem Division 1 Södra förra året. Trots att konkurrensen hårdnar markant så tror vi dock laget har tillräcklig kvalitet för att nå Allsvenskan direkt.

Tillsammans med Malmö tror vi Eskilstuna United DFF får kliva upp i översta serien 2025. De ser ut att  ha lyft sig och har Hedvig Lindahl på korttidskontrakt och det återstår att se hur kort det blir, kanske längre än konkurrenterna önskar? Alingsås IF placerade sig på kvalplats i fjol och vi tror de upprepar detta. Truppen är kanske något svagare och tilltänkta nya målgöraren Filippa Hopkins är skadad och borta hela säsongen vad det verkar.

Örebro SK har år för år stärkt sitt lag och vi tror de överraskar med en femteplats direkt i deras debut i Elitettan. Bollstanäs SK kan ha lyft sig något om man ska bedöma dem efter deras insatser på försäsongen. Lidköpings FK ser ut att ha en lite för tunn trupp för att återupprepa sin fjärdeplats från förra året och IFK Kalmar som ramlat ur Allsvenskan kan få det tufft även i denna serie.

Inte heller Jitex BK tror vi gör en av sina bästa säsonger i serien men att de borde kunna hänga kvar. Värre ser det ut för IK Uppsala som också ramlat ur Allsvenskan men har till stor del ny trupp i år och vi tror de får det svårt att klara kontraktet. Vi tror också att Sunnanå SK som nykomlingar och Sundsvalls DFF som länge kämpade kring nedre strecket förra året får svårt att hålla sig över detsamma.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg