Tips Division 5 Göteborg

Varje år är det lika spännande att se vilka nya lag som ställer upp i seriespel för seniorer och i år är det hela sex nya eller nygamla lag i listan om man bortser från B-lagen. Ett par klubbar har dragit sig ur seriespelet men desto fler nya har anslutit och det är så det brukar se ut numera. Riktigt kul!

GAIS ställer i år till slut upp med sitt första damlag och de börjar glädjande nog från lägsta serien i likhet med IFK Göteborgs och Örgryte IS satsningar som startade 2020. Skillnaden är att GAIS har en trupp som inte skiljer sig så markant från övriga trupper i serien men visst kommer de vinna de flesta matcher ganska behändigt här. Dock ställer IFK Göteborg upp med ett B-lag i år i form av sitt F17-lag och vi tror de snuvar GAIS på seriesegern men även tvåan kommer ju flyttas upp en division så det lär vara ok för GAIS.

Efter de båda favorittippade lagen hittar vi Älvsborg FF som inte haft något representationslag sedan 2021 då de ramlade ur division 2 och fick problem att få ihop lag året efter. Nu tror vi att deras återkomst blir ganska lyckosam direkt och en tredjeplats kan också räcka till uppflyttning då det ofta händer något i tabellerna ovanför som ger utrymme för fler än topp två. Kärra KIF är starka på juniorsidan och om det kommer återspegla sig i damlaget får vi se, de har säkert ganska bra möjlighet att ta en fin placering.

Efter dessa lag återfinns samtliga B-lag med Kungsladugårds BK och SG Ruddalen IF insprängda emellan. Lagen som får det svårast i år tror vi dock är Lundby IF, IF Väster och Jonsereds IF. Det är ganska fantastiskt med ett lag som Jonsered som har det väldigt tufft år efter år men fortfarande hänger i med gott humör sedan återstarten 2020.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg