Tips Division 4A och 4B Göteborg

Imorgon spelas första seriematchen för våra lag här i Väst och här presenteras första serietipsen från DiV för i år. Först ut i spel är IF Mölndal mot IK Virgo i Division 4A på Åbyvallen och ska man tro tipset som följer är det viss fördel hemmalaget.

Som vanligt är division 4 en vansklig serie att tippa med en hel del B-lag som blandas med nya lag från division 5 och lag som kan skilja ganska mycket från ett år till ett annat. Lite med hjärtat kanske är det inget av B-lagen som tar någon uppflyttningsplats men det kan mycket väl hända i år igen efter Qvidings B-lags uppflyttning förra året, den som följer denna sida vet vad vi tycker om det.

Division 4A Göteborg:

Här kan en liten skräll vara på gång. Mycket tyder på att Öjersjö IF som avancerade till division 4 i fjol genom en andraplats bakom Hönö IS har något bra på gång. Lite svårt att veta hur långt det räcker men det kan bära hela vägen till toppen som nykomling. Det innebär i så fall att varken IF Mölndal eller Landvetter IF 2003 lyckas ta direktplatsen tillbaka upp till division 3 men båda hamnar nog ganska högt i tabellen.

Göteborgs SIF som hade ett tungt år 2023 får se sig som tippade på jumboplatsen. Strax framför dem ligger två lag, Donsö IS och Kållered SK, som för ett par år sedan såg ut att komma att avancera bra genom seriesystemen men har haft det tyngre ett tag nu.




Division 4B Göteborg:

Om det var en skräll i tipset i division 4A så kan man inte säga detsamma om 4B-tipset. Älvängens IK har ihärdigt jobbat mot bättre placeringar i division 4 år för år och förra året räckte det så långt som till kval till division 3. I år tror vi inte det finns något hot mot segern även om lagen efter inte är ofarliga.

Floda BoIF kom bara en poäng efter Älvängen i fjol och har gjort en del bra resultat i träningsmatcherna. Hönö IS tog hem division 5 i fjol och hur långt det bär i division 4 är svårt att sia om men vi tror inte de överraskar lika stort som vi tror om Öjersjö.

Hälsö BK slutade i mitten av division 5 2023 men lyckades avancera till division 4 ändå. Detta tillsammans med det faktum att de inte tycks ha genomfört några träningsmatcher i år gör att de hamnar sist i tipset. Även om Ahlafors IF ser lite starkare ut i år får de nöja sig med en tiondeplats i tipset.




Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg