Tips Division 3 Göteborg

Tre nya lag har fyllt på denna serie underifrån då inget Göteborgslag ramlade ner från division 2 efter förra årets seriespel. Vi tror dock inte att något av dessa lag lyckas placera sig på övre halvan, det är ett ganska stort steg att ta från division 4 till division 3 i Göteborg.

Topp tre tror vi Sävedalens IF, Ytterby IS och Tollereds IF gör upp om. Sävedalen slutade tvåa förra året och de ser ut att ha haft bra kontinuitet och stabil försäsong så vi förväntar oss en bra säsong i år igen. Ytterby utmanar genom en del förstärkningar i laget från Ljungskile SK som satsar vidare i division 1. Därmed ser de ut att kunna höja sig en del från förra året men frågan är om det räcker hela vägen?

Tollered har fått en del förstärkningar, främst från Lerums IS. I och med detta borde även de kunna ta ett rejält kliv uppåt från i fjol, kanske ända till medaljplats. Laget har väl inte glänst än på försäsongen men när laget spelat ihop sig lite till kan det nog ge bra utväxling. Näsets SK har tappat lite från sin trupp förra året och deras målsättning är säkert att förbättra fjolårets tredjeplacering men gissningsvis får de istället kliva ner någon placering.

På plats 5-7 placerar vi en trio stabila lag som känns som typiska mittenlag här. Torslanda IK verkar fortsätta med sin egna spelstil men vi tror kanske inte att det främst är den som är orsaken till att de tippas tre placeringar bättre än förra året, snarare att det är ett samspelt gäng som hållit ihop och utvecklats ihop under en längre tid nu. Öckerö IF håller också en jämn nivå år efter år även om de numera har större konkurrens om spelarna i norra skärgården från andra klubbar. Utbynäs SK är ett ovanligt damlag på så sätt att alla spelare är över 20 år. Ganska jämn fördelning på åldrarna mellan 20 och 40 så det är ett rutinerat gäng där inte så mycket förändras från år till år.

Nykomlingen Qviding FIF (B) är svårplacerad men tillsammans med Hovås Billdal IF och en annan nykomling Mossens BK så tror vi dessa klarar kontraktet till 2025. Sämre kan det gå för Lerums IS som tappat en del framträdande spelare till denna säsong och numera har en ganska tunn trupp. De har dock en ganska stor och duktig juniorsektion och det är svårt att sia om hur mycket det hjälper dem i deras spel i division 3. Den sista nykomlingen, Mölnlycke IF, kan också få det besvärligt att klara kontraktet, de slutade tvåa i sin division 4-serie och kvalade upp till denna serie.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland