Tips Division 2 Västra Götaland

Här har vi en serie med väldigt få lag i bra slag för tillfället vilket gör det svårtippat. De lag som ser formstarkast ut är kanske Varbergs BoIS och Utsiktens BK och de rankas upp ordentligt men detta känns som en ganska svag division 2-serie. Som nämnts tidigare har Göteborgs-lagen som spelar i division 2, numera sex till antalet, delats mellan denna serie och Nordöstra. Det skulle förvåna en del om något av dessa i denna serie åker ur till nästa år.

Hur ska man ranka ett lag som Varberg som förra året överlägset vann sin division 3-serie obesegrade? Eftersom det inte är den tuffaste division 2 vi sett så det kan räcka hela vägen upp i topp här direkt. Ett lag som varit på nedgång de senaste åren är Utsiktens BK som då hette Göteborgs DFF. Efter byte av klubb verkar det som de hittat ny motivation och resultatmässigt har det sett bättre ut. Kanske kan de utmana Varberg.

På placering 3-9 återfinns sju lag som inte är helt enkla att skilja åt, inte mycket som sticker ut år något håll här. Vi tror dock att alla tre Göteborgsklubbar återfinns på övre halvan när säsongen är slut, det borde gå i denna omgivning. Göteborgs FF har tagit in en stor mängd nyförvärv och vad deras tankar är med en sådan enorm trupp de har nu är lite oklart. De har inte direkt imponerat på försäsongen men det tar nog ett tag för spelarna att hitta varandra och för A-truppen att sätta sig. Även Vellinge If har en del nyförvärv men inte heller där ser det ut att ha gett någon större utväxling än men det kan komma.

Under nedflyttningsstrecket återfinns Furulunds IK som vi tror får vända ner till division 3 igen efter endast ett år i division 2 denna gång. Valinge-Derome får nog också finna sig i att spela division 3 nästa år, de har haft några kämpiga år efter en fin period för några år sedan och nu tycks de ha väldigt svårt att göra mål. Även FC Staffanstorp kan få det kämpigt att nå över strecket.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg