Tips Division 2 Nordvästra Götaland

Detta är andra division 2-serien vi bevakar och det är nästan lite svårt att tänka sig att något av dessa lag ska spela division 1 nästa år. Vilket lag det än blir så kommer det troligen bli ett mycket tufft år 2025, det finns inga lag som sticker ut som förra året med IF Elfsborg och FC Trollhättan men då båda dessa till slut fick plats i division 1 så är känslan just nu att det är lite tunt i toppen här.

En vinnare kommer vi ha till slut och vi måste tro på Göteborgslagen. Av dessa verkar Qviding FIF ha haft en bättre period ett tag och om de kan hålla i det under hela säsongen kan det kanske bära hela vägen. IK Zenith kom tvåa förra året vilket var lite bättre än vi väntat oss och det kan de möjligen upprepa i år. Göteborgsdominansen bryts av ett kanske lite oväntat lag som kom nia förra året. Skepplanda BTK har en stor trupp och de har fått in några duktiga spelare från Lödöse Nygård IK som dragit sig ur serien i år, därav bara 11 lag i denna serie. Dessa faktorer borde lyfta laget en bit i en jämn serie.

Att det bara blev 11 lag får man säga är mindre bra av klubben som lämnade besked väldigt sent även om man kan ha viss förståelse för att de vill hålla hoppet vid liv. Kraftigt underbetyg är det däremot för distriktsförbunden att man inte sett detta komma vilket var uppenbart för de flesta. Om de har varit medvetna borde de varit mer aktiva i att hitta en lösning i händelse av utdrag.

Eriksbergs IF är nya från division 3 Göteborg och vinner man den serien bör man klara sig bra även i division 2. IF Viken, Råda BK och IK Frisco känns som typiska mittenlag som är svåra att ranka sinsemellan. Sist att klara sig utan kval tror vi att Vänersborgs FK gör även om formkurvan pekat neråt några år.

Det är nu bara två direktnedflyttningsplatser kvar i och med att det bara är 11 lag men också en kvalplats. Dessa tre platser tror vi att de tre lagen som flyttats upp från division 3-serierna i Bohusläns- och Västergötlandsdistrikten hamnar på. Det är ett stort steg att ta från de serierna till division 2. Alingsås KIK har fått in en hel del spelare från Alingsås IF och några andra klubbar men det blir nog ändå lite för tufft här och vi tror de ramlar ur direkt tillsammans med Vänersborgs IF. Herrestads AIF får försöka hänga kvar via kval, de hade en jämn kamp med Orust FC om platsen till division 2 förra året.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg