Tips Division 1 Södra

Division 1 Södra är en rolig serie att tippa då den är både tuff och relativt jämn. Det är något mindre av ett lotteri än i lägre serier och fortfarande med många lag från närområdet. Det är också förhållandevis svårtippat var de nya lagen i serien hamnar oavsett om de kommer uppifrån eller nerifrån.

De allra flesta tips (alla förutom detta?) kommer troligen sätta IFK Göteborg i topp men här tror vi att BK Häcken blir underskattade och att de kan ro hem hela serien. De har erfarenhet från Elitettan och fortfarande en stark och samspelt trupp. Försäsongen har dessutom sett lovande ut och glädjen att orsaka att IFK Göteborg får spela i division 1 ett år till kan nog motivera laget en hel del. För många av oss fotbollssupportrar är det tyvärr inte positivt med andralag såhär högt i seriesystemet, vad hände egentligen med den utredning som SvFF väl skulle göra i detta ärende?

Även andraplatsen hamnar i Göteborg då IFK Göteborg trots allt inte blir lätta att tas med. Dock har det hänt en hel del på både tränar- och spelarsidan, en hel del av de tidigare framträdande spelarna har lämnat klubben och många undrade nog vad som hände i laget. Lite oklart om det var något som hände, det kan nog bara vara att många i laget spelat i samma lag länge och kände att det var dags för omväxling. Spelarna som kommit in istället har också gjort det bra och laget ser inte svagare ut än i fjol, kanske snarare tvärtom.

På platserna efter de två favoriterna hamnar två stabila lag som alltid gör det bra, IS Halmia och Eskilsminne IF. Därefter kommer en liten skräll i form av högst placerade nykomling, FC Trollhättan, som redan från start var ett bra lag men därefter också fått in nya spelare från IK Rössö efter att den klubben också ramlat ner till denna serie. Spelare från IK Rössö har också Ljungskile SK fått och de hamnar på platsen efter Trollhättan.

Plats 7-11 är inbördes svårplacerat men det känns som lag som kommer klara sig utan att glänsa. Lagen som vi dessvärre tror får spela division 2 nästa år är tredje laget från Göteborg, Örgryte IS, som förra året säkrade kontraktet med bara några minuter kvar av sista matchen de spelade. IFK Örby får det också svårt men laget som vi måste konstatera troligen blir rejält avsågat är IK Rössö, ett lag med endast 15 spelare inklusive en målvakt enligt deras hemsida. Spelarflykten av många bra spelare har varit stor sedan degraderingen till i år blev ett faktum och frågan är hur klokt det är att starta i årets serie. Vi får hoppas de motbevisar oss och om de håller ut hela säsongen är det en bedrift i sig.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg