DM Göteborg 2024

Tävlingssäsongen närmar sig och det är dags för denna sida att åter titta ut och se vad som händer runt damfotbollen i Väst med Göteborg som utgångspunkt. Det är DM-tider och ikväll drar årets Göteborgs-DM igång när första matchen spelas mellan Landvetter IF 2003 och Torslanda IK.

Tråkigt nog verkar intresset bland klubbarna för årets DM vara till och med ännu lägre än förra året. Göteborgs fotbollsförbund har inte alls lyckats vända trenden och det är oklart om de har gjort något för att öka intresset vilket minskat stadigt under senare år så det är inte förvånande.

Om man tittar på förbundets hemsida eller deras andra informationskanaler hittar man inga tecken på att DM-arrangemanget är något prioriterat utan snarare undangömt och något man genomför pliktskyldigt. Å andra sidan är kommunikation och transparens om deras verksamhet generellt svag hos förbundet.

För DM så är väl risken att det försvinner helt i Göteborg till nästa år eller att man får starta direkt med semifinal. Vill man på riktigt rädda denna turnering är det hög tid att fundera på och undersöka varför klubbarna inte engagerar sig?
  • Blev det sämre för klubbarna när slutspelet flyttades till hösten?
  • Kanske dags att överväga t.ex. 2x30-matcher och komprimera spelschemat?
  • Minskade intresset när initiala straffarna pga divisions-skillnad försvann?
  • Varför har vi ett Hisingsmästerskap jämte DM, dags att skrota ett av dem?
  • Är uppsidan att delta för dålig och hur kan man ändra på det?
  • Kanske sponsring av domarkostnaderna som ekonomisk morot skulle fungera?
Nu har vi 8 tappra klubbar som trots allt hänger i och ställer upp i mästerskapet. Med tanke på att Göteborg i skrivande stund har hela 43 representationslag som ställer upp i årets bredd-fotbollsserier (div1-div5) så är det riktigt skralt deltagande.

Om vi ska hitta något positivt i årets mästerskap så har vi i alla fall inte något B-lag med som IFK Göteborg, i alla fall på papperet, hade i fjol. Om förbundet satt stopp för det har man i alla fall lyckats med något men gissningsvis är det bara inte anmält. Vi har också glädjande nog deltagande från alla serienivåer från div1 till div5 och det är intressant med tanke på endast 8 deltagande lag. Det riskerar dock bli ganska ojämna matcher så möjligen hade kortare matcher och en straff per divisions-avstånd kunnat öka spänningen och engagemanget.

Nedan syns årets två grupper och kvällens match mellan Landvetter och Torslanda startar 18.00 på Landvetter IP.

Grupp A:

GAIS
Landvetter IF 2003
Qviding FIF
Torslanda IK

Grupp B:

Floda BoIF
IF Mölndal
Utsiktens BK
Örgryte IS


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg