Seriesvepet

Då har även eliten spelat klart sina serier och därmed blir detta sista seriesvepet för i år. Dock återstår kvalet till Allsvenskan som kommer avgöras närmaste veckorna. En genomgång av vårtipset mot faktiskt utfall kommer inom kort som ett avslut på 2023 års serier.

Som utfallet blev i serierna ovanför var det från Göteborgs fotbollsförbund med deras kvaltabell sagt att det skulle bli tre uppflyttningsplatser från division 5. Just nu enligt nya serieförslagen ser det ut som det ändrats till endast en plats då det endast verkar blir 10 platser i respektive division 4-serie. Inte heller verkar de lagen av de som faktiskt deltagit och hamnade sist i respektive division 4 åka ur. Sena strykningar ur serierna innan seriestart borde hanteras bättre från GFF och det är mycket märkligt att det är så oklart vad för förutsättningar som gäller inför seriestart och inte ens det som är klart verkar gälla alla gånger. Kan man få önska att förbundet tänker igenom ordentligt alla förutsättningar inför nästa års serier och kommunicerar tydligt vad som gäller och även de delar man inte kan bestämma på förhand och vad det beror på?

Landvetter har dock placerats i division 5 med både sitt A- och B-lag och därmed blir det ändå två uppflyttningar till division 4 nästa år som det ser ut. Återstår att se om det är medvetet eller ett misstag från klubbens eller GFFs sida och om det är ett misstag är det väl bara en uppflyttningsplats igen till division 4. Ingen idé att spekulera vidare i detta, det visar sig i det uppdaterade serieförslaget som kommer 16 november.

Upp- och nedflyttningar som det ser ut just nu för respektive serie redovisas nedan. Det kommer säkert bli en hel del ändringar till andra serieförslaget då fler lag troligen ansluter och andra hoppar av.

Allsvenskan:

Trots att BK Häcken FF vann över Piteå IF med 4-0 räckte det inte då Hammarby samtidigt vann sin match med 2-0. Båda lagen slutade på samma poäng men Hammarby tog guldet med ett måls bättre målskillnad. Otroligt små marginaler och bittert för Häcken såklart.

IK Uppsala vann stort mot Djurgården i sista omgången men det hjälpte inte då även IF Brommpojkarna vann sin match och tog därför kvalplatsen medan Uppsala är klart för nedflyttning till Elitettan.

SM-guld: Hammarby

Elitettan: IK UppsalaIFK Kalmar (+ev. IF Brommapojkarna)

Elitettan:

I toppen var det en ganska odramatisk sista omgång då första tre placeringarna varit klara sedan ett tag. I botten var det några lag inblandade i vilket som skulle bli det tredje laget att hamna under nedflyttningsstrecket. Här lyckades Bollstanäs SK ta en poäng och därmed sig över strecket och putta ner Ifö Bromölla IF som förlorade med uddamålet mot BK Häcken. Häcken lyckades i och med det undvika jumboplaceringen som istället gick till IK Rössö.

Alingsås IF kan se fram emot kval mot Allsvenskan efter sin fina tredjeplats. Jitex BK som hade chans på fjärdeplatsen åkte lite oväntat på en klar 3-0-förlust mot Sundsvalls DFF i sista omgången och fick därmed nöja sig med sjundeplatsen.

Allsvenskan: AIK, Trelleborgs FF (+ev. Alingsås IF)

Division 1: Ifö BromöllaBK HäckenIK Rössö

Div 1 Södra:

Elitettan: Malmö FF

Division 2: Lödöse Nygård IK, Mariebo IK, Södra Sandby IF

Div 2 Nordvästra Götaland:

Division 1: IF Elfsborg

Division 3: Sils IF, Götene FK, Skoftebyns IF

Div 2 Västra Götaland:

Division 1: Helsingborgs IF

Division 3: Stafsinge IF, Eskilsminne FF, BK Astrio

Div 3 Göteborg:

Division 2: Eriksbergs IF

Division 4: Landvetter IF, IF Mölndal

Div 4A Göteborg:

Division 3: Qviding FIF B, Mölnlycke IF

Division 5: Ingen nedflyttning!

Div 4B Göteborg:

Division 3: Mossens BK

Division 5: Ingen nedflyttning!

Div 5:

Division  4: Hönö/Björkö/Hjuvik, Öjersjö IF

Det går väl nästan säga att Angered BK blev blåsta på sin uppflyttningsplats då de utlovade tre uppflyttningsplatserna bara blev en plus ytterligare en om nu Landvetter inte spelar i division 4 nästa år så som första serieförslaget ser ut.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg