Seriesvepet

Uppdatering av streckdramatiken i de olika serierna efter ytterligare en omgång spelad.

Div 1 Södra:

I toppen har ju Malmö FF avgjort serien sedan tidigare och både IS Halmia och IFK Göteborg vann sina matcher så oförändrat läge i kampen om andraplatsen där Halmia har två poängs försprång på Göteborg med fem omgångar kvar.

Örgryte IS som låg precis över nedflyttningsstrecket förlorade mötet mot IS Halmia samtidigt som IFK Örby tog en trepoängare mot FC Rosengård 1917. Örby gick därmed om Örgryte på målskillnad som nu ligger under strecket. Avståndet för dessa båda lag till närmaste lag ovanför är nu tre poäng då Lödöse Nygård IK vann sin match.

...
Ljungskile SK      25
Lödöse Nygård IK   25
IFK Örby           22
---------------------
Örgryte IS         22
Mariebo IK         16
...

Div 2 Nordvästra Götaland:

Efter en ny storvinst kan IF Elfsborg till helgen säkra seriesegern. FC Trollhättan kryssade samtidigt så försprånget för Elfsborg är nu fem poäng med två omgångar kvar att spela.

Både Sils IF och Vänersborgs FK vann sina matcher samtidigt som de tre lagen närmast ovanför i tabellen förlorade vilket gjort nedre streckstriden till en spännande historia för ganska många lag.

...
Skultorps IF       24
Falköping KIK      24
Skepplanda BTK     23
Sils IF            23
---------------------
Vänersborgs FK     22
Götene FK          17
...

Div 2 Västra Götaland:

Helsingborgs IF kunde i helgen definitivt fira seriesegern och kan nu se fram emot spel i division 1 2024. Kampen om andraplatsen står med två omgångar kvar mellan Göteborgs FF och IK Zenith.

Det är inte lika tight precis runt nedflyttningsstrecket i denna serie men ändå är sex lag fortfarande inblandade i den. Från Göteborg kan både Askims IK och Göteborgs DFF fortfarande hamna på fel sida.

...
Askims IK          27
Hittarps IK        26
Göteborgs DFF      26
Valinge-Derome DFF 25
---------------------
Stafsinge IF       22
Eskilsminne FF     17
...

Div 3 Göteborg:

Även här återstår två omgångar och Eriksbergs IF måste förlora båda för att missa förstaplatsen samtidigt som Sävedalens IF vinner båda sina. Sedan tidigare är det klart att inget annat lag kan utmana Eriksberg och Sävedalen om topp två.

Fortfarande finns en chans för Landvetter IF 2003 att klara sig kvar i division 3. Precis som i toppstriden förutsätter detta att de vinner båda sina återstående matcher samtidigt som Hovås Billdal IF förlorar sina.

...
Hovås Billdal IF   16
---------------------
Landvetter IF 2003 11
...

Div 4A Göteborg:

Lite haltande tabell men nu har andraplacerade Mölnlycke lika många matcher spelade som ledande Qviding FIF B och nu skiljer bara två poäng med tre matcher kvar att spela. I nästa omgång möts de båda lagen i en typisk sexpoängsmatch som blir mycket viktig för toppstriden dessa båda lag emellan.

Sist ligger Göteborgs SIF som, kanske, ramlar ur division 4. Informationen kring ned- och uppflyttningsförutsättningarna mellan division 4 och division 5 saknas eller är väldigt svår att hitta på Göteborgs FF hemsida. Lite mer transparens här hade varit önskvärt.

Div 4B Göteborg:

Även här en haltande tabell där toppstriden står mellan Mossens BK och Älvängens IK. Älvängen har en match mindre spelad än Mossen som har tre matcher kvar och även här kommer redan ikväll en viktig "sexpoängsmatch" mellan dessa båda lag. Vid vinst har Älvängen fortfarande en ganska bra chans på serieseger även om de inte har det i egna händer men Mossen ska möta de tre lagen som ligger närmast efter dem i tabellen så inga säkra poäng för dem.

                            M   P
Mossens BK                 15  35
---------------------------------
(Ytterby IS B              15  29)
(Lerums IS B               16  29)
Älvängens IK               14  28
Floda BoIF                 15  24
IK Kongahälla/Kungälvs FF  15  22
...

Sistaplatsen är en uppgörelse mellan Ahlafors IF (16 matcher, 9 poäng) och IF Warta (17 matcher, 8 poäng).

Div 5 Göteborg:

Ytterligare en haltande tabell och här gäller det att hamna på de båda första platserna för att säkra spel i division 4 nästa säsong. Kanske kan det räcka med topp 4? Som tidigare nämnts är GFFs tankar här höljda i dunkel och beror troligtvis på hur många lag som kommer till spel nästa år men även detta borde gå beskriva med några olika scenarion!

Eftersom det är så många matcher kvar är många lag fortfarande aktuella för uppflyttning, dock inte IF Mölndal B då deras A-lag kommer spela i division 4 nästa år. Detsamma kommer troligen gäll Landvetter IF 2003 B vars A-lag troligen också flyttas ner till division men det är inte helt klart ännu.

Hela tabellen:
                          M   P
Hönö/Björkö/Hjuvik       16  42
Öjersjö IF               15  36
Angered BK               13  28
Landvetter IF 2003 B     14  27
(IF Mölndal B            13  27)
Hälsö BK                 15  25
Backatorp IF             15  21
Kungsladugårds BK        14  16
Torslanda IK B           15   9
Jonsereds IF             15   3
Hermansby IF             15   3

Elitettan:

AIK har i praktiken säkrat seriesegern och Umeå IK ligger i praktiken för långt från kvalplats men det är fem omgångar kvar så i teorin kan mycket hända än. I praktiken handlar toppdramatiken om vilket lag av Trelleborgs FF och Alingsås IF som ska ta hem direktplatsen till Allsvenskan och vilket lag som får nöja sig med kvalplats.

AIK                55
Trelleborgs FF     48
---------------------
Alingsås IF        44
---------------------
Umeå IK            33
...


Fjärdeplacerade Umeå kan i teorin faktiskt hamna under nedflyttningsstrecket men nedan visar vi de lag som mest troligt gör upp om placeringarna kring nedflyttningsstrecket. Det ser tufft ut för både IF Rössö och BK Häcken.

...
Bollstanäs SK      23
Ifö Bromölla IF    20
Mallbackens IF     19
---------------------
Sundsvalls DFF     19
IK Rössö           16
BK Häcken          12

Allsvenskan:

Även här fem omgångar kvar och många lag som har chans till topp-placering och som riskerar att nedflyttning eller kval till Elitettan. BK Häcken FF vann senast och vände en poängmässigt lite sämre period.

Hammarby           49
BK Häcken FF       49
Linköping FC       45
Piteå IF           43
Vittsjö GIK        42
Kristianstads DFF  39
FC Rosengård       37
Djurgården         21
IFK Norrköping     20
KIF Örebro         20
Växjö              19
---------------------
IK Uppsala         13
---------------------
IF Brommapojkarna  11
IFK Kalmar          3

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg