Gais håller extra årsmöte gällande damlag

Ikväll 21/9 håller Gais ett extra årsmöte angående start av damlag 2024 genom sammanslagning med GDFF. Många medlemmar verkar inte lika övertygade om sammanslagningen. Motståndet som finns grundar sig vad det verkar främst i att det anses fel, även om det är tillåtet, att ta över en annan klubb och dess plats i seriepyramiden.

Av de olika uttalanden man kunnat läsa i media från Gais ledning så växer en känsla att det saknas en del avseende engagemang och kunskap om damfotbollen i Göteborg. Inte minst därför är det inte svårt att hålla med om att det förmodligen skulle vara klokare att bygga något från grunden och starta i lägsta serien, just för att skapa ett större engagemang och stolthet över laget. Man kan se på IFK Göteborg och Örgryte IS satsningar från lägsta serien som gett ett väldigt fint engagemang, inte minst bland supportrarna.

Det är såklart fritt för nuvarande spelare och tränare i GDFF att söka sig till Gais även om de spelar i division 5 men oavsett lär Gais inte ha svårt att hitta spelare som står sig väl i de lägre divisionerna och ett lika snabbt avancemang genom serierna som för Göteborg och Öis är att vänta.

Att ta genväg in i till division 2 lär dessutom inte påskynda avancemanget till eliten då det just nu är väldigt trångt framförallt i division 1 södra. Snart har vi även ytterligare ett par elitsatsande klubbar i division 1 södra så det är en mängd etablerade lag redan som vill upp i eliten och Gais lär hamna sist i kön där oavsett vilken serie de startar i.

Det är minst en handfull lag som ska passera upp till eliten från division 1 södra innan Gais gör det så under tiden finns tid för Gais att utnyttja dessa år till att bygga något eget från grunden som skulle kunna ge klubben och damlaget en bättre position och ett bättre engagemang om 5+ år när man i realiteten som tidigast kan bli aktuell för elitverksamhet oavsett vägval.

Förutom genvägen rakt in i division 2 har inte heller GDFF så mycket att erbjuda. Pratet om träningsanläggning och träningstider känns mer som ett svepskäl och pekar snarare på bristen på engagemang. Det finns därför all anledning för klubben att tänka långsiktigt här men oavsett utgång är det väldigt roligt att även Gais startar ett damlag!

Här går att läsa ett utlåtande från Gais styrelse: Information

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg