Göteborgs-DM slutspelsdags

Sista matchen i DMs gruppspel spelades 20/4 och av de elva lag som fullföljde gruppspelet återfinns nu åtta i slutspelet så gallringen blev inte så hård med förhållandevis få lag till start. Slutspelet pågår fram till oktober med final på Valhalla 14/10.

Hemmalagen får ta på sig ett klart favoritskap i samtliga kvartsfinaler. Favoritskapet kommer dock med en brasklapp att vi vet inte vilket sorts lag som främst IFK Göteborg kommer ställa upp med, de har i gruppspelet både spelat med deras bästa spelare men också ställt upp med betydligt mer orutinerat lag och förlorat match. Vilka spelare man använder är såklart upp till klubben men oskicket att anmäla B/U-lag hoppas vi tas bort, man borde inte kunna gömma sina förluster bakom reserv-stämpel. Dessutom handlar det om meningsfullheten med turneringen, om man vill att den ska överleva på sikt.

En intressant händelse kring Göteborgs DFF som spelar i en av kvartsfinalerna är att de tagit bort nyheten om samarbete med GAIS från sin hemsida. Återstår att se om det betyder att samarbetet (gissningsvis tänkt övertagande) inte blir av eller om det är ett misstag att informationen försvunnit. Informationsbrist lämnar fritt för spekulationer och gissningsvis är det inte bra för GDFF om samarbetet inte blir av. Men om någon har information i ärendet, hör gärna av er!

DM slutspel:





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg