Tips Division 5 Göteborg

I eftermiddag är det dags för perimär i den lägsta serien, en serienivå som är ny från i år då seriesystemet spetsats till och i och med det även blivit djupare. Av totalt 11 lag spelade två lag i division 4 förra året medan resten är nystartade respresentationslag eller nya B-lag för klubbar högre upp i seriesystemet.

Självklart är det mycket glädjande att det kommer in nya lag varje år, speciellt då det i vanlig ordning är några lag från förra året vi inte ser i årets tabeller. Totalt sett fler lag nu men av erfarenhet brukar några lag inte finnas kvar vid säsongens slut.

Hursomhelst, en serie med i stort sett bara oprövade lag ställer tippningen på sin spets, är det ens meningsfullt? Kanske inte men efter att ha studerat lagen lite så har vi ändå några lag som vi tror lite extra på.

Först och främst så verkar det nystartade laget Öjersö IF vara ett stabilt lag med ambition att ta sig uppåt både från spelare, ledare och klubb. Vi tror det leder dem till serievinst redan första året.

Det finns goda förutsättningar för Hönö/Björkö/Hjuvik att skugga strax där bakom. Flerklubbssamarbetet borgar för uthållighet hela säsongen. Öckerö IF som spelar i division 3 har fått rejäl konkurrens om seniorspelarna i norra skärgårdsområdet då även Hälsö BK är nya för året, mycket spännande.

Efter de två  topp-tippade lagen hamnar tre B-lag. Omöjligt att veta hur dessa kommer se ut under säsongen men från etablerade klubbar så är nog lägstanivån högre hos dessa än några andra lag här. För lagen på undre halvan så är det i det närmaste tärningskastning som fått avgöra, den skulle nästan kunna vändas upp och ner och ändå kännas lika trolig.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg