Tips Division 4A och 4B Göteborg

Ikväll spelas årets första division 4-match i Göteborg mellan Lerums IS B och Ytterby IS B i division 4B. Redan imorgon är det premiär även för division 4A. Detta är högsta serienivån med B-lag i årets Göteborgsserier och dessa gör det i vanlig ordning svårt att tippa. Men vi tror och kanske lite hoppas att det är två representationslag som tar de båda uppflyttningsplatserna.

Div 4A Göteborg:

Donsö IS har haft en svängig formkurva sedan 2020. De gick ut starkt i division 4 för att sedan ha ett svagt första år i division 3 men förra året placerade de sig på en klar tredjeplats efter uppflyttade Askims IK och avhoppade Jitex BK. Serieomläggningen tryckte ner dem till division 4 men vi tror de tar plats i division 3 nästa år igen, de ser såpass starka ut.

Askims IKs B-lag gick starkt i fyran i fjol och efter deras avancemang till division 2 med A-laget är de knappast svagare med andralaget i år. Vi tror de klarar sig bäst av B-lagen här. Två lag som brukar vara stabila över säsong, Ösets BK och IK Virgo, får platserna 3 och 4. Därefter kommer en trio B-lag och ytterligare en trio med oklart formläge som sinsemellan är svåra att värdera och t.ex. kan något av B-lagen vara markant förstärkt till i år vilket är lite svårt att förutse.





Div 4B Göteborg:

Mossens BK gjorde en omstart i seriesystemet 2019 och vann direkt division 4 det året. Efter det har laget slutat topp 4 tre år i rad i division 3. Även Mossen har flyttats ner till division 4 som de flesta andra division 3-lag och i år kan det vara dags för dem att sätta på guldhattarna. Stabila varje år och i år kan de ha en toppsäsong på gång av försäsongen att döma.

Ett lag som kämpat med resultaten i några år är Älvängens IK men de har jobbat på och förra året kunde man ana att de har ett litet lyft i laget. Under försäsongen har denna känsla stärkts än mer och vi tror de hamnar topp tre omgivna av två stabila B-lag.

Ett annat lag som kan ha ett sportsligt lyft på gång i år är IK Kongahälla/ Kungälvs FF. Försäsongen lovar mer än tidigare år och övre halvan ser nåbar ut. Undre halvan är svårtippad men tyvärr tror vi Ahlafors IF är laget som riskerar spela division 5 nästa år.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg