Tips Division 3 Göteborg

Nästa serie ut att tippas är division 3 Göteborg. En serie som ser intressant ut med nästan bara lag från förra årets division 2 och de flesta är från Nordvästa Götalands-serien och möttes alltså i fjolårets seriespel också. Två av undantagen är Nästes SK och Hovås Billdal IF som båda spelade i Division 2 Västa Götaland och mötte varandra där. De andra två undantagen spelade inte division 2 och det ena är Torslanda IK som vann sin division 3-serie men det tog stopp i efterföljande kval. Det andra laget är IF Mölndal som vann division 4 och tog därmed steget upp till division 3. Mölndal kommer alltså möta mestadels lag som låg två divisioner upp i fjol.

En kvartett lag känns som de sticker ut lite i toppskiktet. Från förra årets Nordvästra-serie är det Eriksbergs IF, Sävedalens IF och Ytterby IS och av dessa har både Sävedalen och Ytterby tappat ett par framträdande spelare medan Eriksberg ser intakt ut på spelarsidan. Eriksberg var stabila förra året och det finns nu bra förutsättningar att fortsätta vara det över hela säsongen och samtidigt öka topparna. Vi tror att detta är det som fäller avgörandet i slutändan och en klar vinst över Örgyte IS i träningsmatch motsäger inte detta kan vi konstatera. I Västra-serien startade Nästes SK starkt förra året men föll tillbaka lite längre fram på säsongen. I år tror vi att laget är bättre och spränger sig in mellan just nämnda topp-trio.

Bäst placering i fjol av alla seriens lag hade Tollereds IF med en fjärdeplats i Nordvästra-serien före Eriksberg, Ytterby och Sävedalen. Tollered ska även ha erbjudits plats i division 2 i år när vakans uppstått men tackat nej. Ett svårt lag att tippa med mycket rutin och fysik men de har haft svårt tidigare att hamna på övre halvan i tabellen och vi tror de får svårt mot de bästa lagen i år. Även Öckerö IF är svårtippat, för några år sedan var de ett topplag med få dippar. De är fortfarande ett lag som kan slå de flesta lag men de har tappat lite i spets och jämnhet och tippas hamna i mittenskiktet.

De båda lagen som spelat i lägre divisioner i förhållande till de andra tippas också klara sig bra i övre delen av tabellens undre halva. Torslanda är ett spelskickligt lag med seriens förmodligen tydligaste men inte varje gång den mest effektiva spelidén. För IF Mölndal blir årets serie verkligen ett elddop när de ska möta mycket vassare motstånd än i fjol men de vet om det och är nog bra förberedda, vi tror de håller nedflyttningsplatsen på behörigt avstånd.

Ett lag som inte fick till det i fjol är Lerums IS och slutade på nionde plats. Av försäsongen att döma så kan det fortfarande saknas en del för att hamna på övre halvan av tabellen. Tipset är samma placering i år igen. I bottenstriden för att undvika nedflyttning tror vi desvärre att Hovås Billdal, Landvetter IF och Utbynäs SK gör upp.

Första matcherna i serien spelas imorgon tisdag 4/4.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg