Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Årets division 2-serier är en sällan skådad blandning av lag från olika geografiska områden och olika nivåer vilket gör det till en stor utmaning när det gäller att tippa utgången av dem. Första matchen i Division 2 Västra Götaland spelas redan ikväll mellan BK Astrio och Qviding FIF medan seriestarten för Division 2 Nordvästra Götaland dröjer till 14/4.

Div 2 Nordvästra Götaland:

Nordvästra är den något mindre mixade serien med fyra lag från samma division 1-serie, sju lag från två olika division 2-serier och ett division 3-lag. Det ser ut att vara ett flertal formstarka lag på väg uppåt här och de tidigare division 1-lagen får nog inte många enkla matcher här.

En trio sticker ut och allra mest tror vi, inte helt oväntat kanske, på IF Elfsborg tätt följda av FC Trollhättan med sin satsning och Skultorps IF som ser ut att fortsätta gå starkt.

Övriga placeringar är väldigt svårtippade med många jämna lag. Vi tror dock det kan bli ett jobbigt år för Sils IF som enda lag uppflyttat från division 3 att ge sig in i detta getingbo så de hamnar på jumboplacering.




Div 2 Västra Götaland:

Om det var svårtippat i Nordvästra så ser det än värre ut i Västra. Två lag från varsin division 1-serie, tre lag från tre olika division 2-serier samt två lag från varsin division 3-serie.

Även här tror vi att något av de tidigare division 1-lagen får svårt att ta hem seriesegern, istället tippas starka Stafsinge ta hem detta just före satsande Helsingborgs IF som når nästan hela vägen direkt som upplyttade från division 3.

Göteborgs DFF som verkar ha varit på väg nedåt ett tag tror vi har fått lite ny energi i och med planerna på framtida samarbetet med GAIS och de tippas som bästa Göteborgslag. Två hack därefter på femteplats sätter vi IK Zenith och Askims IK tror vi gör en fin säsong med en sjundeplats. 
Farligt nära nedflyttningsplats hamnar både Göteborgs FF och Qviding FIF.

Till skillnad från Nordvästra serien känns lagen generellt i denna serie inte lika formstarka.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 3 Göteborg