Tips Division 1 Södra

Tätt mellan tipsen nu då seriepremiärerna avlöser varandra i rask takt. Tidigare i veckan var det Division 3 Göteborg, igår Division 2 Nordvästra och Västra Götaland och idag 14.00 spelas första matchen i Division 1 Södra. Det är IFK Örby som tar emot Lödöse Nygård IK i premiären.

Serien består av lag som förra året spelade i tre olika division 1-serier och tre nykomlingar från tre olika division 2-serier. Nykomlingarna är dock inte vilka som helst utan IFK Göteborg, Malmö FF och Örgryte IS. Inget lag kommer från förra årets Elitettan. Intresset för serien är såklart på topp med flera storklubbar som siktar mot eliten.

Vi tror som de flesta andra att detta står mellan två lag, IFK Göteborg och Malmö FF, och de båda lagen möts redan imorgon på Valhalla. Förhoppningsvis en riktig publikfest redan i första omgången av serien. Matchen imorgon kan nog vinnas av båda lagen men över serien tror vi mest på Malmö, de ser riktigt starka ut och har spelare med rutin från Allsvenskan. Det skulle i så fall innebära att det dröjer ytterligare minst ett år innan fler lag från Väst ansluter till Elitettan.

För tredje nykomlingen Örgryte ser årets serie ut att bli en större utmaning. De har tappat en del rutin i laget och försäsongen har inte varit vad de hoppats. Risken finns att de faktiskt hamnar på nedflyttningsplats men vi tror klubben kommer göra en insats för att undvka detta genom att leta förstärkning om det behövs som kan hjälpa dem att plocka de poäng som krävs under hösten.

Bakom toppduon placerar vi en annan trio lag som ser starka ut en nivå under toppen, IFK Värnamo, Södra Sandby IF och Eskilsminne IF. Både FC Rosengård och Halmstads BK skulle kunna överraska och hamna högre men vi tror de får nöja sig med platserna därefter.

Ljungskile SK har nog ambitioner att hamna en bit upp på övre halvan men vi tror det blir lite för tufft i år för en riktigt framskjuten placering. Förutom redan nämnda lag tror vi även att IS Halmia och Onsala BK fixar nytt kontrakt medan Mariebo IK, Lödöse Nygård och Örby får spela division 2 nästa år.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg