Uppdatering DM och nya damlag i Göteborg

Seriestarterna är inte långt borta efter en lång rad träningsmatcher varav ett flertal också blivit inställda pga vädret med snötäckta planer. En del lag har även tagit chansen att få lite tävlingsnerv i uppladdningen genom DM där gruppspelet pågår för fullt. Här följer en genomgång av läget i de olika grupperna just nu och i grupp C är det lite extra intressanta förändringar som rör nya damlag i Göteborg och ytterligare en storklubb som verkar starta damlag.

DM grupp A:

Grupp A har kommit halvvägs i spelschemat och på söndag möts IF Mölndal och Sävedalens IF för att göra upp om vem som kopplar greppet om gruppen inför sista omgången.


Matcher och resultat Grupp A

DM grupp B:

I denna grupp har två fulla omgångar redan spelats och IFK Göteborg dominerar stort. På förhand var det inte givet då de ställer upp med vad de kallar U-lag. Att ställa upp med U-lag i DM kan tyckas vara tveksamt som nämnts här tidigare. Nu verkar det dock inte vara mycket till U-lag då de bästa spelarna ändå får mycket speltid. Antingen har klubben ändrat sig eller så väljer man att kalla det U-lag när vissa spelare få mer speltid än de skulle fått i normala fall? Är det det senare som är orsaken så är det märkligt, de flesta klubbarna luftar flertal spelare från truppen i dessa matcher.


DM grupp C:

Grupp C har inte ens kommit igång ännu och offentlig information från Göteborgs fotbollsförbund om orsaken är obefintlig vad det verkar. Om det var få klubbar som engagerade sig i DM i år kanske det inte är så konstigt då inte GFF verkar ta det på allvar heller.

Vad som går att utläsa är att först hoppade tyvärr Lerums IS av DM och senare gjorde även BK Häcken detsamma. Dock har Västra Frölunda IF i sent skede anslutit till gruppen så det är tre lag kvar i alla fall. Ändå är mycket oklart här då två matcher som skulle spelats 12 och 14 mars inte har spelats men de står fortfarande kvar i spelschemat. Gemensamt för båda dessa matcher är att Götegorgs DFF skulle spelat båda. Man kan fråga sig om det är tre lag kvar i gruppen eller om GDFF också hoppat av.

Oavsett vad som händer i gruppen och bristen på information så är det mycket glädjande att se att Västra Förlundas nya damlag börjar visa sig i listorna. De ska inte spela i 11-manna seniorspel i år men väl 7-manna som det verkar. Förhoppningsvis är de redo för 11-manna nästa år.

En annan nyhet som släpptes förra veckan är att Göteborgs DFF och GAIS kommer starta någon form av samarbete under 2023. Inga detaljer är släppta men det naturliga är väl att GAIS tar över verksamheten för att starta ett eget damlag, de ligger långt efter de andra större Göteborgsklubbarna på damsidan. GDFF som tidigare varit en klubb som försökt klättra i seriesystemet och locka satsande spelare har väl hamnat lite i ingenmansland när det numera finns flera andra mer lockande alternativ att välja på. Spelaromsättningen har varit stor senaste åren och de klarade inte av att undvika degradering från division 1 till division 2 till i år när det var extra tuffa villkor i och med serieomläggningen. Det verkar därför som en logisk lösning att GAIS tar över GDFF, återstår att se hur många spelare och tränare som följer med i så fall.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg