Tips Elitettan

Imorgon har Elitettan premiär och DiV har efter en del verdermödor lyckats få ihop ett tips. Från Göteborg har BK Häcken gjort Jitex BK sällskap i serien och från närområdet har Alingsås IF och Lidköpings FK fått sällskap av IK Rössö. Så mer tyngdpunkt från vårt område i Väst i årets serie med hela fem lag.

I topp tippas de två tidigare allsvenska lagen AIK och Umeå IK där AIK känns som ett klart förstaval. Dessa klubbar har fortfarande både kvalitet och rutin för att ro hem detta. Däremot kan det bli tuffare för tvångsdegraderade Eskilstuna eller kan de använda nedflyttningen som tändvätska? Gissningsvis räcker det bara till en mittenplacering.

Efter de båda topplagen tippas Häcken göra en storstilad första säsong i Elitettan. Piggt lag med bredd och bra organisation i ryggen tror vi kommer göra sig gällande i längden. Möjligen kan unga medelåldern och därmed orutinen bli en faktor men med bra stöttning från klubben tror vi de fixar en tredjeplats.

Ytterligare tre lag från Väst tippas på övre halvan, bara IK Rössö placeras längre ner men på säkert avstånd från nedflyttningsplats. Bra lag men både organisation och trupp kan vara lite för tunna över en hel säsong för en placering högre upp.

Alla tre sedan tidigare etablerade Elitettan-klubbar från Väst känns ganska jämnbra inför seriestart. Största frågetecknet är nog ändå för Alingsås som tappat några spelare, har ny tränare och haft några sämre träningsmatcher. Vann dock över Lidköping i genrepet men tipset är ändå att både Jitex och Lidköping är starkare i år.

Enda nykomlingen som vi tror får nöja sig med en ettårog sejour i serien denna gång är Trelleborgs FF.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg