Serierna för elitlagen färdigspelade

När de båda serierna för eliten nu är klara så är samtliga serier färdigspelade. Dags för lite andhämtning nu men lyckligtvis kommer snart förslag på serieindelningar så uppladdningen för nästa år kan ta fart.

Elitettan:

Jitex BK lyckades med minsta marginal hålla undan för Mallbackens IF och behålla sin sjätteplats genom 1-1 i avslutningsmatchen mellan just dessa lag. Jitex hamnar därmed två placeringar bättre än förra året och på samma placering som 2020 som var året för deras återkomst i Elitettan efter ett antal år i division 1.

Alingsås FC vann sin avslutningsmatch men det blev målmässigt en jämnare match än man på förhand kunder tro då det bara var Alingsås som hade något egentligen att spela för. 6-4 gav i alla fall 3 poäng men då IK Uppsala vann över Bergdalens IK så blev det Uppsala som tog kvalplatsen mot Allsvenskan och Alingsås fick nöja sig med en fjärdeplacering en poäng efter. Nära nära.

Bergdalen i sin tur riskerade i och med förlusten att hamna under nedflyttningsstrecket men då Team TG förlorade med uddamålet mot seriesegraren Växjö så klarade sig Bergdalen med väldigt liten marginal kvar i Elitettan. Samma poäng och målskillnad som Team TG men med fler gjorda mål totalt.

Sluttabell:




Allsvenskan:

BK Häcken avslutade snyggt med en bortaseger mot Djurgårdens IF och slutade på andraplatsen som de klättrat till under hösten. Det var inte lika mycket dramatik i Allsvenskan som i Elitettan i slutomgången.

Sluttabell:




Kommande serieindelning för 2023:

Under kommande månad pågår arbetet med serieindelningar inom Göteborgs FF. Första förslaget publiceras 10 november på deras hemsida. Division 3 borde i det närmaste vara självklar enligt tidigare inlägg om inget oförutsett inträffar. Vad gäller indelning för divsion 4 och en eventuell division 5 är det lite mer oklarheter än så länge.

Mest spännande är dock kanske kommande nyheter kring nya division 2 och division 1-indelningarna. DiV har just nu ingen information när de nya serieindelningarna för dessa serier publiceras.

Göteborgs FFs informationssida med olika datum för processen för division 3 och neråt återfinns här:

Datum för GFFs serieindelning.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg