Serieindelning division 3-5 för 2023

Nu är slutgiltiga serieförslaget från Göteborgs fotbollsförbund klart. Stora förändringar i seriesystemet när antal serier i division 1 halveras och det innebär även färre serier i division 2. Många lag har därför flyttats ner en serie jämfört med 2022 och GFF har dessutom valt att gå från två till en serie för divsion 3. Istället har division 4 utökats från en serie till två och dessutom har en division 5 skapats för första gången.

Fortfarande oklart hur det är tänkt med uppflyttning och nedflyttning mellan serierna men kanske kan vi hoppas på att båda segrarna i respektive division 4 flyttas direkt upp till division 3. För att jämna ut mellan serierna ytterligare vore det kanske också bra om de båda tvåorna tillsammans med 10an i divsion 3 bildar en kvalgrupp för en plats i divsion 3. Gissningsvis går två lag från division 5 upp till varsin division 4.

Div 3:

Inga förändringar här från de tidigare förslagen under november. Värt att notera är att Tollereds IF erbjöds en plats i division 2 när vakans uppstått efter att HGH FC dragit sig ur. Tollered tackade dock nej och platsen gick istället till Skoftebyns IF. Gissningsvis gick resonemanget i Tollered i stil med att även om Tollered slutade på plats 4 i Division 2 Nordvästra Götaland så kommer division 2 nästa år bli riktigt tuff och motstånd saknas inte i denna division 3-serie.

Eriksbergs IF
Hovås Billdal IF
IF Mölndal
Landvetter IF
Lerums IS
Näsets SK
Sävedalens IF
Tollereds IF
Torslanda IK
Utbynäs SK
Ytterby IS
Öckerö IF

Div 4A:

Från förra förslaget så har serien utökats med ett lag till 11 stycken. Laget som flyttats upp är Näsets SK (B).

Askims IK (B)
Donsö IS
Göteborgs FF (B)
Göteborgs SIF
IK Virgo
Jitex BK (B)
Kållered SK
Mölnlycke IF
Näsets SK (B)
Qviding FIF (B)
Ösets BK

Div 4B:

Även här har antal lag ökat från 10 till 11. Nytt lag är Ahlafors IF

Ahlafors IF
Floda BoIF
IF Warta
IK Kongahälla
IK Zenith (B)
Lerums IS (B)
Mossens BK
Sävedalens IF (B)
Utbynäs SK (B)
Ytterby IS (B)
Älvängens IK

Div 5:

Anledningen till att division 4-serierna kan utökas från 10 till 11 lag kan vi se i division 5 med hela 12 lag i detta förslag. Göteborgs SIF (B) har dragit sig ur men mycket glädjande har det från tidigare förslag tillkommit ytterligare 6 startelvor varav 3 A-lag. Totalt är det nu 9 nya lag anmälda till nästa år varav 6 från klubbar som inte var representerade 2022.

Angered BK
Backatorp IF (nya)
Hermansby IF (nya)
Hisingsbacka FC
Hälsö BK (nya)
Hönö IS (nya)
IF Mölndal (B) (nya)
Jonsereds IF
Kungsladugårds BK (nya)
Landvetter IF (B) (nya)
Torslanda IK (B) (nya)
Öjersjö IF (nya)


Information från GFF går att hitta här.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg