Elitettan och Allsvenskan med en omgång kvar

Det är bara Elitettan och Allsvenskan som fortfarande spelas nu när alla kval i lägre divisioner är klara. Näst sista omgången är nu spelad i båda serierna.

Elitettan:

Jitex BK tog en storseger 6-1 mot tabelljumbon Rävåsens IK samtidigt som Mallbackens IF kryssade mot IK Uppsala. Detta gjorde att Jitex återigen gick om Mallbacken i tabellen och ligger nu åter på plats 6 med två poängs marginal. Det blir fortsatt kamp mellan dessa båda lag om sjätteplatsen i sista omgången då de möts. Det räcker med ett kryss för att Jitex ska kunna behålla platsen.

Det blev 6-1 också i matchen mellan Växjö och Alingsås, i detta fall till Växjös fördel. Seriesegrarna visar varför de spelar i Allsvenskan nästa år. Alingsås kan därmed inte ta en direktuppflyttningsplats till Allsvenskan men har fortfarande chans på kvalplatsen och de ligger bara en poäng bakom Uppsala efter Uppsalas kryss.

Det är väldigt hårt kring nedflyttningsstrecket där Bergdalens IK ligger ovanför strecket och Team TG under. Båda lagen har samma poäng och målskillnad men Bergdalen har gjort fler mål. Bergdalen har en tuff uppgift i IK Uppsala i sista matchen men Team TG har en än tuffare uppgit i Växjö så det ser inte omöjligt ut för Bergdalen med spel i Elitettan även nästa år.

Allsvenskan:

På måndagskvällen tog BK Häcken FF emot AIK på Bravida Arena och det blev en överkörning, 7-1. Häcken på en andraplats och Linköpings FC på en tredjeplats har båda 56 poäng inför sista omgången. De spelar båda bortamatcher mot likvärdigt motstånd så fortfarande ovisst hur det slutar men fördel Häcken med 6 måls bättre målskillnad.

I och med AIKs förlust blev det också klart att de spelar Elitettan nästa år.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg