Helg med fotbollsfest!

Förutom seriespelet som fortfarande pågår (Allsvenskan, Elitettan och Division 4) så är det en fotbollsfest av sällan skådat slag som väntar i lokalfotbollen i helgen. En hel rad kvalmatcher och en DM-final står på agendan och de flesta livestreamas på ett eller annat sätt för den som inte kan vara på plats.


Kval till Elitettan:

Både BK Häcken och IK Rössö spelar sina första kvalmatcher under lördagen, Häcken startar med hemmamatch medan Rössö åker till Stockholm. Samtliga matcher i kvalet med liveuppdateringar finns att följa i kvalmatcher till Elitettan (MinFotboll).

BK Häcken - Trelleborgs FF
Lördag 15/10 13.00 Gothia Park Academy

Boo FF - IK Rössö
Lördag 15/10 13.30 Boovallen
Livestream: Bohuslänningen (GP-login fungerar)


Kval för forsatt spel i division 1:

Lödöse Nygård IK och Mariebo IK hamnade båda på plats 6 i respektive division 1-serie och får därför båda kvala för att behålla dina platser i division 1 nästa år (pga serieomläggningen som alla väl vet vid det här laget). Alla dessa matcher för sjätteplacerade lagen kan följas via kvalmatcher fortsatt spel i division 1 (MinFotboll).

Som nämnts i tidigare inlägg så är Lödöse-matchen av stor betydelse för Qviding FIF. Om Lödöse vinner kvalet så får Qviding behålla sin plats i division 2 nästa år då det skulle bli ett mindre götalandslag som flyttas ner till division 2.

Karlbergs BK - Lödöse Nygård IK
Lördag 15/10 14.00 Stadshagens IP
Livestream: MinFotboll

Mariebo IK - IS Halmia
Söndag 16/10 15.00 Stadsparksvallen
Livestream: MinFotboll


Kval till division 1:

Vi har ett väldigt rafflande kval till division 1 framför oss. Flera storklubbar startade sina satsningar på respektive damlag samma år och nu står de inför kval till division 1. Ett normalt år hade de gått upp direkt men eftersom detta är ett övergångsår så väntar kval.

Förra året mötter IFK Göteborg och Örgryte IS i ett kval för uppflyttning till division 2. Detta vanns efter stor dramatik av IFK Göteborg men då vakans uppstod fick även Örgryte en plats i division 2. I år möts de inte i kvalet så båda har chans till uppflyttning.

Först ut är IFK Göteborg som möter IF Viken som vann Division 2 Norra Götaland. Örgryte har fått ett mer namnkunnigt motstånd i form av en anna storklubb, IF Elfsborg. Alla storklubbar kan alltså inte ta plats i division 1 nästa år utan minst ett lag får ta en runda till i division 2. En bit ifrån DiVs bevakningsområde så spelas även motsvarande kval för Malmö FF i helgen. Hela kvalet kan följas via kvalmatcher till division 1.

IF Viken - IFK Göteborg
Lördag 15/10 14.00 Rösvallen
Livestream: Göteborgsposten

IF Elfsborg - Örgryte IS
Lördag 15/10 17.00 Borås Arena
Livestream: Göteborgsposten


Kval till division 2:

Efter förra helgens oavgjorda resultat (1-1) mot IF Norvalla fortsätter kvalet som kan ta Askim upp till nya division 2. Samtliga matcher i kvalet om en uppflyttningsplats kan man följa här i MinFotboll.

Vallens IF - Askims IK
Lördag 15/10 13.00 Stora Höga IP


DM-final:

Som om inte alla spännande kvalmatcher vore nog så ska årets distriktsmästerskap avgöras. Regerande mästare Göteborgs DFF ska möta mästarna från 2018 Sävedalens IF. GDFF spelar en serie över Sävedalen även nästa år då båda lagen åkt ner en division i det nya serieupplägget.

Göteborgs DFF - Sävedalens IF
Söndag 16/10 14.00 Valhalla
Livestream: MinFotboll



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg