Veckosvepet

Vi närmar oss raskt slutet på vårsäsongen men några veckor till kan vi njuta av fullspäckade matchprogram i serierna. Här är sammanfattningen av förra veckans drabbningar i serierna vi följer med störst intresse.


Div 1 Mellersta Götaland:

I en jämn match lyckades till slut Göteborgs DFF göra matchens enda mål på övertid när de mötte Jönköpings Södra IF hemma på Valhalla. Viktiga poäng för laget i kampen om överlevnad i division 1.

Även seriefinalen mellan Onsala BK och BK Häcken blev en jämn historia med ett sent avgörande. I minut 90 lyckades Häcken trycka in sitt andra mål och därmed segermålet i matchen som slutade 1-2. Nu leder Häcken serien med 4 poäng till tvåan som fortfarande är Onsala.


Div 1 Norra Götaland:

Denna serie har bjudit på lite överraskande resultat som gjort att tabellen lite mer kompakt i den övre halvan.

Ett exempel på i alla fall halvöverraskning var att Hertzöga BK vann över tidigare serieledarna Örebro SK, 1-0. Hertzöga avancerade därmed till placering 6 som också är kvalplats för att hålla sig kvar i serien.

Ny serieledare är IK Rössö som krossade IK Frisco med 7-0. Frisco blandar och ger friskt hittills och med denna förlust så har man precis halkat under kvalplatsen som Hertzöga nu innehar.

Till avdelningen överraskande resultat får man nog även lägga IFK Hallsbergs första vinst för året i tionde omgången när de bortaslog Trollhättans FK, 1-2. Detta var Trollhättans tredje uddamålsförlust på raken och de dalar sedan en tid sakta ner genom tabellen och ligger nu på plats 8.

Degerfors lyckades med det inget annat lag lyckats med hittills i år, nämligen att vinna över Ljungskile SK. Detta på Ljungskiles hemmaarena med 1-2. I och med vinsten ligger Degerfors kvar på fjärde plats i tabellen endast en poäng efter Ljungskile.

Övriga resultat:
Lödöse Nygård IK - Vänersborgs FK 4-1
Råda BK - Säffle SK 3-4


Div 2 Nordvästra Götaland:

IK Zenith fortsätter sitt avancemang i tabellen och avancerade i och med vinst mot Öckerö IF, 1-3, till en andraplacering efter 10 omgångar.

Göteborgs FF och Tollereds IF fick dela på poängen efter 1-1 på Majvallen.

Dela på poängen var inget som Ytterby IS var intresserade av då de tog emot Landvetter IF hemma på Ytterns IP. 8-0 var resultatet när domaren blåste av matchen.

Målskyttet släppte för Sävedalens IF i mötet med Utbynäs SK men Utbynäs producerade också så det blev en minst sagt målrik match. Hela 6-4 till Sävedalens favör blev det till slut.


Div 2 Västra Götaland:

Qviding FIF mötte Stafsinge IF som gått starkt i årets serie och inte hade någon förlust inför matchen men väl två oavgjorda. Matchen var länge mållös men i slutskedet av matchen fick båda lagen in varsitt mål så Stafsinge är fortsatt obesegrade.

Inför matchen mot Nästes SK hade Örgryte IS en förlust i ryggen mot nämnda Stafsinge. Om det inte var helt förvånande att den förlusten kom så var helgens förlust hemma mot Näset desto mer förvånande. Örgryte dominerade matchen stort men lyckades inte få till det i målprotokollet och Näset lyckades sticka upp och göra både 0-1 och 0-2 innan Örgryte på slutet reducerade till 1-2 som blev slutresultatet. Nästa vecka har Örgryte "bortamatch" mot Qviding på samma plan, Valhalla. Vi får se om Qviding lyckas med det som både Stafsinge och Näset gjort nu eller om Örgryte kommer ut hungriga och visar att de är huvudaspiranten till Elitettan-kvalplatsen.

I och med Örgrytes två raka förluster vilket också är enda poängtappen så här långt för laget så är tabelltoppen riktigt spännande. Valinge Derome DFF och Stafsinge IF leder på 24 poäng och Örgryte ligger 3 poäng efter med en match mindre spelad.


Div 3A:

Tre matcher i veckan i serien och först ut var Jitex BK B mot Mölnlyckes IF. Mölnlycke lyckades inte överraska, 3-0 till Jitex.

GP livesände seriefinalen mellan Askims IK och Göteborgs SIF. Det märktes att det var en viktig match för båda lagen, en ganska jämn kamp som Askim till slut lyckades avgöra med 2-0. I och med segern har nu Askim ett 5-poängsförsprång i tabellen för tvåan Jitex som passerade GSIF.

Strax bakom de tre nämnda lagen ligger Donsö IS och Ösets BK som också möttes i helgen. Efter 1-1 så ligger de kvar på placeringarna 4 och 5.


Div 3B:

Älvängens IK tog emot Mossens BK mitt i veckan på Älvevi. Mossen fick nöja sig med en poäng, 2-2, men fick ytterligare tre när de i helgen vann över IK Kongahälla/ Kungälvs FF, 4-0.

Sist ut var Floda BoIF i derbyt mot Lerums IS B. Även om Floda tog ledningen kunde de inte hota Lerum som tog hem matchen, 1-3.


Div 4:

Till slut kom den, första poängen till Hisingsbacka FC, och det var inte bara en utan tre poäng när de vann över Ahlafors IF i en målrik och förmodat spännande match, 4-5.

Två obesegrade lag var det som möttes när Sävedalens IF B tog emot Askims IK B. Sävedalen var dock starkast till slut och vann, 5-3.

Jonsereds IF mot Angered BK blev en jämn historia och till slut fick de varsin poäng, 3-3. Efter två säsonger helt utan poäng kan man nu glädjas åt Jonsered när de nu för andra matchen i år tagit poäng, 4 totalt. Bra kämpat!


Elitettan:

Jitex BK har nu gått riktigt starkt ett tag med fem raka vinster efter 0-4 borta mot Älvsjö AIK. Laget ligger därmed på sjätteplats men har häng på täten endast 4 poäng efter serieledarna IK Uppsala.


Allsvenskan:

För BK Häcken FF pekar formkurvan istället neråt och i helgen blev det återigen förlust. Denna gång kom nederlaget mot Vittsjö GIK, 2-3, och på senaste sex matcherna har Häcken bara lyckats få till en vinst och en oavgjord, dvs 4 poäng. 10 poäng upp till FC Rosengård med två lag emellan så det ser svårt ut detta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg