Veckosvepet

Denna veckas sammanfattning inkluderar även nationaldags-måndagen så hela långhelgsprogrammet kommer med.

I förra veckosammanfattningen på denna sida efterlystes lite bättre fotbollsväder och det var precis vad vi fått, nu håller vi i detta ett tag!

Först ut är som vanligt division 1 mellersta Götaland:

Div 1 Mellersta Götaland:

Topplaget Onsala BK blev för svårt för Göteborgs DFF som förlorade hemma 1-4. GDFF inledde bäst och gjorde första målet men efter målet tog Onsala över alltmer och stod för resten av målproduktionen.

BK Häcken däremot vann sin match, denna gång hemma mot Nittorps IK 4-0. Häcken behåller därmed serieledningen men Onsala skuggar endast en poäng efter.

På söndag är det seriefinal mellan just Häcken och Onsala på Rydets IP. En viktig match för båda lagen och det kommer troligen bli en jämn och sevärd match mellan två bra lag.

Div 1 Norra Götaland:

Ingen större dramatik i denna serie, topplagen vann sina matcher och på placeringarna 1-3 ligger Örebro SK, IK Rössö och Ljungskile SK. Serien är i vanlig ordning jämn även i år men det finns fyra lag som är något avhakade. Fem lag ligger väldigt tätt i mitten runt kvalplats: Degerfors IF, Lödöse Nygård IK, IK Frisco, Hertzöga BK och Trollhättans FK.

Div 2 Nordvästra Götaland:

Lerums IS fortsätter klättra i tabellen och återfinns nu på plats 5 i en jämn tabell efter vinst 3-1 mot Ytterby IS.

Matchen mellan IFK Göteborg och Göteborgs FF sändes live på gp.se och det var kanske ingen imponerande insats av IFK men starkt ändå att vinna med 4-0.

Utbynäs fortsätter att vinna och förlora ungefär varannan match och det har räckt till en fjärdeplacering såhär långt. Denna gång blev det vinst över Alingsås KIK med 4-2.

IK Zenith lyckades vinna hemma över Sävedalens IF med 3-1 trots att det var bortalaget som hade mest av spelet och flest chanser. Bollen har verkligen inte studsat Sävedalens väg i år, det är nog ett av seriens yngsta lag så kanske är det brist på rutin som spökar.

Rutin finns det desto mer av i Tollereds IF och säkert till mångas förvåning vann de över serietvåan Eriksbergs IF med 3-2. Eriksberg har lyckats ta hem alla 3 poängen i många jämna matcher hittills i år men nu fick de se sig besegrade med uddamålet och avståndet till jagande lag minskade därmed.

Utan att veta hur matchbilden såg ut så var Landvetter IF resultatmässigt nära att få med sig i alla fall en poäng hemma mot Öckerö IF men lyckades inte kvittera ett tidigt ledningsmål från Öckerö, 0-1.

Div 2 Västra Götaland:

Topplaget Valinge-Derome DFF blev för svåra för Qviding FIF, 0-2 på Valhalla. Till helgen väntar nästa topplag i Stafsinge IF, laget som i helgen orsakade Örgryte IS första förlust i årets seriespel 2-0.

Derbyt mellan Hovås Billdal IF och Näsets SK slutade med bortaseger till Näset, 1-3.

Div 3A:

Göteborgs SIF fortsätter att gå starkt. I och med vinsten, 3-2, över Jitex BK passerade de Jitex och ligger nu på andra plats.

Göteborgs FF B vann sin match mot Kållered SK med 4-2. Båda lagen återfinns på nedre halvan av tabellen och verkar inte kunna nå upp till några topp-placeringar i år.

I topp ligger däremot Askims IK och under lördagen vann de mot Donsö IS, 3-0. Donsö hade vid vinst passerat Askim och övertagit förstaplatsen så det var en viktigt match för båda lagen i kampen om slutliga seriesegern.

Div 3B:

Seriefinalen mellan IK Zenith B och Torslanda IK slutade med delad poäng, 2-2. Torslanda är därmed fortsatt obesegrade och ligger i topp efter första poängtappet i årets serie.

Ytterby IS B har haft det ganska tungt poängmässigt men hade inga problem att ta hem alla tre poäng i matchen mot Floda BoIF och passerade därmed Floda upp på en sjunde plats 5-0.

2021 var ett tungt år för Älvänges IK och man var nära att åka ur serien men i slutändan slapp man ett planerat kval för att behålla platsen i division 3. I år har det hittills gått lite bättre och efter storvinst mot Kode IF/ Romelanda UF 1-10 ligger de nu mitt i tabellen.


Div 4:

Detta är en serie som haltar betänkligt med allt från tre till sju matcher spelade så tabellplaceringarna återspeglar inte alltid hur det gått för lagen.

I division 3A vann A-laget och även B-laget vann för Göteborgs SIF när det mötte Näsets SK B på bortaplan, 0-1.

IK Virgo vann i veckan mot Ahlafors IF 5-2 och hoppade upp till tredjeplats i tabellen men samtidigt är Virgo det lag som spelat flest matcher hittills, sju stycken.

Nära nära, men ännu har inte Hisingsbacka FC spräckt poängnollan. Veckans förlust borta mot Angered BK, 3-4, kan väl ändå antas ha stärkt laget då det var den överlägset mest jämna matchen hittills i år målmässigt.


Elitettan:

Det händer saker i toppen av tabellen. Lidköpings FK förlorade för andra veckan i rad och har därmed ramlat ner från förstaplats till femteplats. Alingsås som orsakade Lidköpings första förlust och därmed tog över förstaplatsen förlorade i sin tur i helgen mot Gamla Upsala SK 1-2 och tappade därmed också de serieledningen. Både IK Uppsala och Växjö vann sina matcher och ligger nu etta och två med Alingsås på tredjeplats.

Jitex BK vann sin match mot Mallbackens IF, 3-1, och efter några poängstarka veckor återfinns nu laget på en sjätteplats, endast två poäng efter Lidköping.


Allsvenskan:

BK Häcken FF tog en programenlig seger borta mot IF Brommapojkarna. Fyra poäng upp till serieledarna FC Rosengård.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg