Veckosvepet

Maj är snart avklarad och nu är det väl snart dags för lite varma och sköna sommarkvällar för oss i fotbollspubliken? Det har varit mestadels kyliga kvällar med snålblåst än så länge och innan sommaruppehållet får vi hoppas på bättring men oavsett så värmer fotbollen i sig. Kamp, skicklighet, snedsparkar, glädje och tårar i en enda blandning, vi som tittar på lokalfotbollen har så mycket underhållning nära till hands de flesta kvällar i veckan om vi vill.

Div 1 Mellersta Götaland:

BK Häcken vann med kanske lite oväntat liten marginal, 1-2, mot Tjust IF som ligger trea från slutet. Men vinst blev det och fortsatt serieledning en poäng före Onsala BK.

Göteborgs DFF har haft en lite tyngre period med få poäng inspelade och i onsdagens Svenska Cupen-match gjorde de en blek insats mot division 2-motståndet i Sävedalens IF trots 0-3-vinst vilket var något ologiskt med tanke på matchbilden. Men i helgen fick de äntligen en 3-poängare i seriespel igen, vinst 0-4 mot Nittorps IK.

Div 1 Norra Götaland:

Överlag så vann topplagen och tabellen är fortfarande jämn. Det skiljer 8 poäng från åttondeplats (IK Frisco) till serieledning (Örebor SK). I kampen om plats 5 och 6 så vann Lödöse Nygård IK över Trollhättans FK med 2-3 och klev därmed förbi Trollhättelaget med en poäng.

Efter plats 8 så är det ett hack på 5 poäng ner till lagen på plats 9-12. På dessa platser återfinns just nu Säffle SK, Råda BK, Vänersborgs FK och IFK Hallsberg.

Div 2 Nordvästra Götaland:

Tollereds IF hade en tung fredagskväll mot IFK Göteborg, 0-8. Frågan är om något lag ska kunna rubba 3-poängsmaskinen från full poängpott när serien är slut.

Lerums IS lyckades kanske något oväntat ta en 3-poängare borta mot Öckerö IF som brukar vara starka på hemmaplan, 1-2. Men Lerum verkar ha en långsamt stigande formkurva medan Öckerös hoppar lite mer upp och ner.

Eriksbergs IF fortsätter att ha marginalerna på sin sida och tog ytterligare en uddamålsseger mot starkt motstånd, denna gång mot Ytterby IS 3-2.

Alingsås KIKs tunga säsong fortsätter. Hemmaförlust mot IK Zenith, 0-4.

Det blev dramatiskt när Utbynäs SK tog emot Göteborgs FF på Lemmingsvallen. Efter GFF-övertag 0-2 i halvtid fick Utbynäs en spelare utvisad i andra halvlek. Trots detta fick Utbynäs in en reducering med ett självmål från GFFs sida och i slutminutrarna fick Utbynäs även en straff som GFF dock lyckades rädda. Därmed gick hela poängskörden till GFF.

Efter onsdagens fina insats (trots förlust) mot Göteborgs DFF i Svenska Cupen vann Sävedlens IF hemma mot Landetter IF med 2-0 på söndagskvällen.

Div 2 Västra Götaland:

Hovås Billdal IF chockade Örgryte IS genom att ta ledningen tidigt i matchen och Örgryte lyckades inte kvittera förrän i slutskedet i första halvlek. Örgrytes dominans fortsatte i andra halvlek men slutresultatet blev såpass jämnt som 3-2 till hemmalaget Örgrytes favör. Örgryte släppte alltså in lika många mål i denna match mot ett lag i botten som de gjort på alla de sex föregående matcherna tillsammans. Tror inte de är speciellt nöjda med detta och vi får se om det blir en urladding i nästa match mot topplaget Stafsinge IF eller om det satt sig i huvudet på dem.

Näsets SK fick se sig passerade av både Falkenbergs FF och Lilla Träslövs FF efter förlust mot de senare, 0-1. Placering 9 i tabellen just nu för Näset, tre poäng före Hovås Billdal.

Qviding fick tydligen kämpa ordentligt mot bottenlaget Vinbergs IF men lyckades ta hem segern på bortaplan till slut, 1-2.

Div 3A:

Först en riktigt tråkig nyhet. Älvsborg FF har dragit sig ur serien och det kommer väl inte som en stor överraskning efter att de i veckan fått lämna WO till en seriematch. Vi får hoppas de lyckas bygga nytt och komma tillbaka så fort som möjligt i seniorspel igen.

Donsö IS har spelat två matcher i veckan och gjort det bra. Först vinst mot Göteborgs FF B, 1-2, och senare i veckan spelade de en mållös match mot Jitex BK B som likt Donsö ligger två poäng efter ledande Askims IK.

Askim i sin tur vann komfortabelt mot samma Jitex BK B, 1-5, och verkar just nu ha ett knappt men klart övertag i serien.

Efter att Älvsborg dragit sig ur tappade Kållered SK sina enda 3 poäng som de hittills spelat ihop men efter segern mot Mölnlycke IF i helgen har de återigen 3 poäng.

Ösets BK skuggar där strax bakom topplagen och tog en ny vinst i helgen så de hänger på, 0-2 mot Lindome GIF.

Div 3B:

Endast tre matcher spelade i veckan. Först ut var Mossens BK som tog emot IK Zenith B på Valhalla. Förlust 2-3 och nu är det 8 poäng upp till Torslanda IK i kampen om seriesegern och kvalplats till division 2, det känns inte som Torslanda kommer tappa så mycket och enligt plan kommer de nog ta hem kvalplatsen relativt enkelt. Mellan lagen ligger IK Zenith B men som B-lag är de inte med i kampen om kvalplats.

Torslanda vann i sin tur matchen mot Ytterby IS B med 7-0 vilket förstärker deras förmodade defilering mot en kvalplats.

IK Kongahälla/ Kungälvs FF ville inte bjuda Kode IF/ Romelanda UF på deras första poäng för året. Vinst 5-2 på Kongevi.

Div 4:

Näsets SK B inkasserade sina först 3 poäng mot IF Väster som fortfarande är utan, 0-2. IK Virgo tog en storseger mot Hisingsbacka FC, 8-0, och Hisingsbacka är därmed också fortfarande poänglösa.

Lika stor segermarginal, 0-8, blev det i matchen när IF Warta/ Eriksbergs IF B bortaslog Jonsereds IF. Askims IK går inte bara bra i division 3, B-laget vann mot Göteborgs SIF B med 1-2 och toppar därmed fortsatt även denna tabell.

Elitettan:

Jitex BK vann borta mot Sundsvall DFF, 1-2. Då lagen runtomkring i tabellen också vann sina matcher behåller laget därmed sin sjätteplacering.

I seriefinalen mellan Lidköpings FK och Alingsås FC drog Alingsås längsta strået och vann 0-2. Därmed har vi en ny serieledare i Alingsås. Det är tight i toppen, två poäng sklijer plats fyra från ledare så en spännande fortsättning följer.

Allsvenskan:

BK Häcken FF kryssade mot Djurgårdens IF, 0-0, samtidigt som FC Rosengård på tilläggstid lyckades få till ett segermål mot Piteå IF så Häcken är nu 4 poäng efter Rosengård och två poäng efter Linköpings FC som vann säkert borta mot AIK med 0-4.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg