Veckosvepet

Även denna vecka spelades en hel del viktiga och intressanta matcher. Serierna börja forma sig och man kan börja urskilja vilka lag som tänker vara med och göra upp om seriesegern och vilka lag som får det tufft att hänga kvar. Serierna har kommit lite olika långt men nästan två tredjedelar återstår i de flesta serier så mycket kan ju fortfarande hända.


Div 1 Mellersta Götaland:

Göteborgs DFF lyckades bryta förlusttrenden de hamnat i men hade behövt alla 3 poäng i hemma-matchen mot Tjust IF FF som ligger ett par poäng efter. Nu blev det delad pott efter en målrik tillställning, 4-4.

BK Häcken fortsätter håva in poäng. IFK Värnamo städades av säkert med 3-1. I toppen av tabellen skuggar Onsala BK en poäng efter Häcken och ytterligare två poäng ner finns IF Eksjö, efter det är det ett hopp på fem poäng ner till fyran.


Div 1 Norra Götaland:

Örebro SK har gått upp i serieledning efter att ha vunnit säkert mot Vänersborgs FK 4-0 samtidigt som IK Rössö förlorade mot Trollhättans FK, 0-1. Detta var inte helt oväntat då Rössö gjorde en ganska blek insats även i matchen innan mot Ljungskile SK även om de lyckades få till ett kryss. I övrigt var det mest oavgjorda resultat i serien så det mesta gick Örebros väg denna vecka.


Div 2 Nordvästra Götaland:

Två lag som inte fått med sig poängen i förväntad utsträckning hittills i år är Lerums IS och Sävedalens IF och i fredags möttes de i Lerum. En match där 75% av målen gjordes av Lerum medan spelet enligt uppgift ägdes till 75% av Sävedalen. Inte sällan är det lönsamt att spela lite cyniskt med långa bollar upp på stark forward om man samtidigt har ett stabilt försvar, i alla fall upp till denna division och till slut blev det 3-1 till Lerum.

Ytterby IS vann hemma över Öckerö IF med 2-0. Matchen spelades på gräs och känslan är att Öckerö har klar fördel när spelet avgörs på konstgräs och gärna hemma på Prästängen. IFK Göteborg hade inga problem att vinna över Eriksbergs IF som poängmässigt hotar mest såhär långt, 5-1.

Utbynäs SK fortsätter att gå starkt efter 2-0 mot Tollereds IF. Detsamma gäller IK Zenith som följer Utbynäs efter 2-1 mot Göteborgs FF.

Veckans riktiga överraskning i serien levererades av Landvetter IF, 6-0 mot Alingsås KIK. Alingsås hade visserligen bara 3 poäng men Landvetter hade 0 poäng innan matchen och att de skulle vinna med största marginalen hittills över Alingsås var inte något många sett framför sig får man anta.


Div 2 Västra Götaland:

Qviding FIF fick se sin vinstrad brytas efter 1-2 mot IFK Fjärås. Laget ligger på en fjärde plats med ett litet hopp på 5 poäng till tredjeplats.

Örgryte IS ställdes mot sin tuffaste uppgift hittills i år när de mötte obesegrade Valing-Derome DFF. Örgryte inledde matchen bäst och gick fram till 0-4 innan Valinge lyckades reducera till 2-4 som blev slutresultatet.

Näsets SK fick med sig alla 3 poäng hem efter uddamålsvinst borta mot Falkenbergs FF, 2-3. Viktig seger för Näset för att inte hamna för långt efter topp-5.


Div 3A:

Fyra matcher i veckan och alla förhandsfavoriter infriade förväntningarna:

Göteborgs FF B - Mölnlycke IF 1-0
Göteborgs SIF - Lindome GIF 2-0
Ösets SK - Kållered SK 3-0
Askims IK - Älvsborg FF 8-0


Div 3B:

I division 3B blev det i alla fall några överraskande resultat till skillnad från i 3A. Ytterby IS B lyckades ta poäng av topplaget Mossens BK, 1-1, och IK Kongahälla/ Kungälvs FF lyckades vinna över Lerums IS B. Alltid kul när resultaten inte givna på förhand.

Övriga matcher:
IK Zenith B - Älvängens IK 2-1
Floda BoIF - Torslanda IK 2-4


Div 4:

Även denna vecka fick vi tyvärr en WO-match i division 4, det var Hisingsbacka FC som inte fick ihop lag och Sävedalens IF fick därmed segern, 0-3. Förra veckan var det Näsets SK B som fick lämna WO och med tanke på att vi bara är i början fortfarande på denna serie så är risken överhängande att inte alla lag kommer att klara sig från uteslutning innan säsongen är slut.

B-lags-drabbningen mellan Utbynäs SK och Göteborgs SIF slutade till Utbynäs fördel, 3-0. Askims IK B vann övertygande mot IF Väster, 7-0. Askim har inlett både division 3A och 4 på ett bra sätt.

Övriga matcher:
Angered BK - IK Virgo 0-1
IF Mölndal - Ahlafors IF 7-0


Elitettan:

Jitex BK vann hemma mot Ifö Bromölla IF, 2-1, och klättrade därmed från nionde till sjätte plats. Alla fem lag högre upp i tabellen vann också så fortfarande samma avstånd uppåt.


Allsvenskan:

BK Häcken FF inledde veckan planenligt med vinst mot IFK Kalmar, 3-1, men i veckans andra match kom en liten missräkning då det bara blev kryss, 1-1, borta mot Piteå IF DFF. Detta innebär att FC Rosengård nu har två poängs försprång.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg