Detta hände i serierna under förra veckan

Full fart i serierna där några startat ganska mycket enligt plan men även en del överraskningar finns.

Div 1 Mellersta Götaland:

BK Häcken fortsatte sin segersvit mot HGH FC och är enda lag utan poängtapp efter fyra omgångar. Göteborgs DFF håller till i mitten efter två vinster och två förluster, senast blev det uddamålsförlust mot Mariebo IK.

Div 1 Norra Götaland:

Ganska mycket omsvängningar i tabellen de inledande veckorna. Det är visserligen inget ovanligt i början av säsongen men IK Frisco som hade förstaplats efter två omgångar ligger nu på en sjundeplats efter fyra omgångar. Efter tre matcher med noll insläppta mål fick man i matchen mot Örebro SK släppa in hela sex mål.

Istället är det inte otippat IK Rössö som övertagit förstaplaceringen men förutom mot tabelljumbon Säffle SK har det varit ett par uddamålsvinster och en oavgjord match så det är inga stora marginaler det handlar om. Dock är det stor skillnad mot ifjol då Rössö fick en riktigt risig start på serien och låg i bottenskiktet efter några omgångar.

Div 2 Nordvästra Götaland:

Lerums IS som av många är tippade att hamna i övre delen av tabellen har inlett serien oväntat svagt med endast en vunnen match av fem spelade. I veckan blev det två uddamålsförluster mot Eriksbergs IF och Tollereds IF, två lag som kan vara tunga att möta och det finns nog stora möjligheter att Lerum vänder detta.

Ett annat lag som många säkert tänkt ska hamna i övre delen av tabellen är Göteborgs FF. De har efter veckans oavgjorda resultat mot Ytterby IS 4 poäng efter 4 matcher. Lerum och GFF möts till helgen och det är garanterat två lag som är väldigt sugna på att öka på sina poängsaldon.

IFK Göteborg vann planenligt stort mot Landvetter IF och även Öckerö IF vann med betryggande marginal mot Alingsås KIK. Öckerö verkar ha kommit igång ordentligt efter en lite tveksam start i första matchen.

Sävedalens IF blev nästa lag att förlora med uddamålet mot Eriksbergs IF. Det var tredje matchen i rad som Eriksberg vann med uddamålet och detta har placerat dem i tabelltopp med en match mer spelad än IFK Göteborg på en andraplats.

Som avslutning på veckan i denna serie spelades en jämn match mellan Utbynäs SK och IK Zenith. Det blev en målrik tillställning och matchen slutade till sist med hemmaseger för Utbynäs med hela 5-4.

Div 2 Västra Götaland:

Näsets SK startade årets serie starkt med två vinster men efter veckans förlust mot Stafsinge IF så har nu även två förluster inkasserats.

Qviding FIF har gått i motsatt riktning, de startade med två förluster men har efter veckans vinst mot Hovås Billdal IF även de nu två vinster. Hovås-Billdal är dessvärre helt utan poäng hittills.

Örgryte IS är fortsatt obesegrade efter lördagens vinst mot Falkenbergs FF. Tillsammans med Valinge-Derome DFF är Örgryte nu enda laget utan poängtapp dock med en mindre match spelad än Valinge.

Div 3A:

Två lag ligger klart i topp med full pott, Jitex BK B och Askims IK. Känslan att detta är en ganska ojämn serie består men kanske kan lagen i nedre delen av tabellen bjuda på mer motsånd när de spelat ihop sig mer eller så kanske kan matcher på gräs förändra styrkeförhållandena. Matcherna i veckan var i majoritet klara vinster för lag från övre halvan mot lag på undre halvan.

Div 3B:

Tre matcher spelades i veckan. Kode/Romelanda lyckades inte ta sin första poäng i matchen mot IK Zenith B.

Torslanda IK ligger i topp efter att ha besegrat Mossens BK, de två lag som troligen har störst chans från denna division 3-serie att aspirera på en plats i division 2.

Älvängens IK tog sina första poäng i tredje försöket och det med besked. Klar vinst 2-7 mot Floda BoIF.

Div 4:

Jonsereds IF lyckades inte ta sina första poäng i årets andra match heller men det var mot serieledarna Utbynäs SK B så det var inte lättaste uppgiften.

Ytterligare en match spelades och det var IK Virgo som tog emot Qviding FIF B och det blev ett oavgjort resultat 1-1. Två förmodat stabila övre halvan-lag.

Elitettan:

Jitex BK tog årets första trepoängare när de bortaslog Rävåsens IK. Upp på en niondeplats och 6 poäng med häng på övre halvan. Noterbart är att de båda lokalkonkurrenterna Lidköpings FK och Alingsås FC går starkt och ligger tillsammans med Växjö i topp på 11 poäng.

Allsvenskan:

BK Häcken FF spelade i veckan två oavgjorda matcher. Först 0-0 mot FC Rosengård men också mot Vittsjö GIK. Därmed tappade man serieledning och ligger nu på en tredjeplats, två poäng efter serieledande Rosengård. Linköpings FC med en match mindre spelad kan dessutom peta ner Häcken till en fjärdeplats.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg