Läget några veckor in i serierna

Alla serier är igång sedan några vekor och alla lag utom ett har spelat sin premiärmatch och här kommer en första (snabb) genomgång av hur det går i serierna. Exakta placeringar i tabellerna säger inte så mycket då mycket beror på vilket motstånd man ställts inför och det kan ta några tävlingsmatcher innan vissa lag kommer igång på allvar.




Div 1 Mellersta Götaland:

Alla lag har spelat tre matcher och BK Häcken går starkt vilket inte är helt oväntat. Lite mer oväntat för DiVs del är att IF Eksjö ligger på en andraplats och även att IFK Örby ligger på jumboplacering. Göteborgs DFF har vunnit två matcher och förlorat mot en av favoriterna, Husqvarna FF.




Div 1 Norra Götaland:

Även här har alla lag spelat tre matcher var och mycket tyder på att likt förra året kommer de flesta lag i denna serie kunna slå varandra. Just nu toppar lite otippat IK Frisco som nykomlingar efter ett år nere i division 2.




Div 2 Nordvästra Götaland:

Planenligt ligger IFK Göteborg i topp efter tre omgångar. Dock så vann de "bara" med 1-2 mot Lerums IS senast så det verkar inte osannolikt att de tappar något poäng i år vilket skulle vara det första poängtappet sedan de började sin resa i seniorseriesystemet.




Div 2 Västra Götaland:

Tabellen haltar lite och Örgryte IS ligger på en andraplats med en match mindre spelad. Valinge-Derome DFF har dock gått väldigt starkt med tre raka segrar och målskillnad 13-1, kanske kan de ge Örgryte en match?

För övriga göteborgslag har Näsets SK startat bäst poängmässigt medan Qviding FIF senst tog sina första poäng och Hovås Billdal IF hittills kammat noll.




Div 3A:

Jitex BKs B-lag har verkligen gått starkt i år, stor skillnad mot ifjol. Redan nu finns antydningar att serien kommer vara ganska ojämn med tre olika skikt av lag men mycket kan såklart hända framöver.




Div 3B:

Även här haltande tabell men inte oväntat håller Torslanda IK till i toppen.




Div 4:

Här har IF Väster inte spelat sin första match ännu, den är planerad till så sent som 12 maj. Vi får hoppas det inte beror på att de har svårt att få ihop trupp till matchspel men förhoppningsvis beror sena starten på andra omständigheter och att de är redo för matchspel enligt plan. I övrigt har lagen spelat en eller två matcher så väldigt tidigt skede i serien men så spelas den också som enkelserie.




Elitettan:

Jitex BK har haft lite svårt att få med sig poängen trots endast en förlorad match av fyra spelade. Förlusten kom mot serieledande Växjö med uddamålet och sen har tre oavgjorda matcher följt så tiondeplaceringen känns inte riktigt som den motsvarar säsongsstarten rent sportsligt.

Tillsammans med Växjö så har Jitex derby-rival Alingsås FC startat serien starkt med en andraplacering och samma poäng som serieledaren.





Allsvenskan:

Göteborg och Malmö i topp och Stockholm i botten, vi får se om kanske Hammarby kan ge huvudstaden lite tätkänning längre fram i serien.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg