DiV tippar division 4

Division 4 är sist ut att ha premiär och första matchen spelas onsdag kväll mellan IF Warta och Hisingsbacka FC. Årets serie betår av 14 lag varav 6 stycken är B-lag men mest troligt är det något eller några lag färre innan säsongen är slut. Det brukar vara några lag som har svårt att hålla hela säsongen ut i division 4, inte minst bland B-lagen.

I toppen av tabelltipset hamnar nykomlingen IF Mölndal. Det är inte så konstigt då ett flertal spelare var del i förra årets kombinerade lag med Mossens BK som slutade tvåa i division 3A efter Örgryte IS. Laget har redan på försäsongen visat att de håller bra klass för denna division och nästa år spelar de med stor sannolikhet i division 3 dit minst två lag flyttas men det brukar bli något eller några till.

En kvartett B-lag radar upp sig på platserna efter med endast IK Virgo som spränger sig in emellan på listan. De spelade ihop ganska många poäng ifjol och verkar stabila även i år. B-lagen generellt är ju nästan omöjliga att tippa men känslan är att både Sävedalens och Qvidings B-lag gör bättre säsonger i år än förra året.

Svårast i år tror vi en kvartett lag får - Angered BK, IF Väster, Hisingsbacka FC och Jonsereds IF. Angered kan vara lite lågt tippade om de bara får till det lite bättre än i fjol. IF Väster spelade i ett kombinerat lag med Nästes SK förra året men det verkar inte som laget har samma styrka som Mölndal riktigt efter att de gått sin egen väg. Hisingsbacka FC har haft det tufft ett tag. De spelade division 2 och division 4 förra året men åkte ur division 2. Senare drog man sig ur årets spel i division 3 för att starta om helt i enbart division 4.

Jonsereds IF har slutat sist båda åren sen de startade sitt damlag 2020. De har några nyförvärv men med tanke på hur det sett ut tidigare är det svårt att tippa annat än samma placering i år. Det tipset får gärna vara fel, laget har kämpat på och förtjänar verkligen lite framgångar också. Placeringar och vinster är långt ifrån viktigast för alla klubbar men idel förluster kan kanske få någon att misströsta och lägga av, det vill vi inte se!

Lycka till alla!





Länk: Division 4


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg