DiV tippar division 3

Ikväll spelas första matcherna i göteborgsdistriktets division 3 så hög tid för tipset för utgången av de två serierna, 3A och 3B.

Dettta är ju ett speciellt år när sex division 1-serier ska bli tre till nästa år. Det innebär att väldigt många divsion 1-lag kommer flyttas ner till division 2 och en följd av det blir att många division 2-lag kommer flyttas ner till division 3. Helst bör man vara topp 3 i division 2 för att vara säker på att inte flyttas ner. Hur detta slår på divisioner under division 2 återstår att se, blir det två division 4 eller en division 5? Vi får se. På sikt hade det kanske varit bäst med återgång till en div3-serie. Men laget som vinner division 3 i år kommer oavsett passera ett flertal lag som i år spelar en division upp så ett viktigt år är det även för lagen i de lägre serierna.

Div 3A:


Askim verkar ha ett starkt lag på gång med ny tränarstab och ett antal nya spelare. Återstår att se hur långt det räcker men vi tror att det räcker hela vägen till division 2-kval. Bakom Askim är det svårtippat men närmast efter tror vi mest på Lindome/Mölnlycke/Kållered-trion.

Efter ett starkt år i division 4 så blommade inte Donsö ut riktigt i division 3 förra året. De höll sig kvar men vi hade trott de skulle landa på övre halvan, vi får se hur det går i år. Från division 2 kommer i år Älvsborg FF och om de inte lyckas vända trenden så kan de få det tufft även i denna serie.




Div 3B:


Tyvärr har inte något lag ersatt avhoppet från Bergums IF så det är endast nio lag i denna serie.

Torslanda har legat i division 3 sedan 2018 och har nu växt ur serien känns det som. Placeringarna har varit 3-2-2 senaste åren i den div 3-serie de tillhört och därför inte fått chansen att kvala till division 2. Laget har haft oturen de två senaste åren att hamna tvåa bakom svåra Lerums IS och förra årets omöjliga IFK Göteborg. I år däremot ser det inte ut att finnas något som kan stoppa dem från att ta kvalplatsen till divsion 2.

Ytterligare ett lag tippas hamna före en trojka B-lag och det är Mossens BK. I år utan samarbete med IF Mölndal som ställer upp med eget lag i division 4. Trots detta ser inte motståndet värre ut än att Mossen ska kunna upprepa sin fina andraplacering från förra året.

Efter B-lagen på mittenplaceringarna hamnar fyra lag i bottenstriden och vi tror att Älvängen är starkast av dessa.




Kval till division 2:

Tipset går utan tvekan till Torslanda att ta hem division 2-platsen. Dock finns det visst hopp för laget som förlorar kvalet att också ta sig vidare. Det har av olika anledningar skett varje år hittills sedan det blev två division 3-serier och kval infördes.


Länk: Division 3A

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg