DiV tippar division 2

Tätt mellan seriestarterna nu och likadant för serietipsen såklart. Årets division 2 har tuffa förutsättningar som vi tidigare nämnt där det gäller att vara topp 3 för att vara säker på att inte bli nedflyttad till division 3. Plats fyra ger en kvalplats om uppgifterna som nått DiV stämmer, den officiella informationen kring exakta omständigheter är bristfällig.

Div 2 Nordvästra Götaland:

Årets serie är ovanligt lokal för att vara division 2, alla lag tillhör göteborgsdistriktet förutom Alingsås KIK. Alingsås är väl det laget som övriga lag har minst koll på antagligen och bland göteborgslagen tror vi de hamnar i mitten då de kanske ser lite svagare ut i år. De har några kännbara spelarförluster och annat nytt så det är lite av en nystart men kanske kan de överraska.

I toppen finns det ingen tvekan, där hamnar IFK Göteborg som på försäsongen vunnit flera matcher mot division 1-motstånd. Som den elitsatsande klubb de är så har de värvat in ytterligare spelare från klubbarna runtomkring för att göra vad de kan att inte missa serieavancemanget.

Bakom IFK Göteborg är det desto tuffare men en trio lag sticker ut lite när det gäller plats 2-4. Sävedalens IF är lite av en joker med mycket nytt i år i form av tränare, spelare och spelsystem, hinner de få till alla bitar i tid? Lerums IS är sedan några år alltid starka och det ser lovande ut även i år. Göteborgs FF brukar också göra stabila säsonger och lyckas få med sig poäng även när inte spelet fungerar fullt ut vilket är en styrka.

Ingen på den undre halvan i tipset tror vi kan utmana om topp 4.






Div 2 Västra Götaland:

Även i denna serie finns en klar favorit i Örgryte IS. De har liksom IFK Göteborg förstärk sin redan staka trupp och räknar såklart inte med annat än en vinst i årets serie. Bakom Örgryte finns ett lag som sticker ut lite mer än övriga. IFK Fjärås har legat i toppskiktet av division 2 några år nu och de ser fortsatt starka ut.

En kvartett troligtvis ganska likvärdiga lag gör upp om de övriga platserna på tabellens övre halva: Stafsinge IF, Qviding FIF, Valinge-Derome DFF och Falkenbergs FF. Av lagen tippade på undre halvan kan kanske Varbergs BoIS FC överraska och klättra en bit över mittenstrecket.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg