DiV tippar division 1

Imorgon fredag är det seriepremiär för Division 1 Norra Götaland och premiären för Division 1 Mellersta Götaland är dagen efter. Som tidigare nämnts på sidan så är det omläggning i seriesystemet för division 1 till 2023 vilket innebär att många lag kommer åka ur division 1 (vilket såklart kommer påverka lägre serier också). Det gäller att vara topp 5 för att säkra sin plats till nästa år. Sjätteplacerade lag kommer få göra upp i ett kval varav hälften får plats i division 1.

Div 1 Mellersta Götaland:

Serien känns lite enklare i år än förra året. Bergdalen har avancerat till Elitettan och IS Halmia spelar i annan division 1-serie i år. Därmed är två av tre topp 3-lag från förra året borta. Hela sex nya lag från division 2 där Jönköpings Södra IF och IF Eksjö placerade sig först på andraplats i sina serier. Detta ger möjligheter att ta fina placeringar för fler lag än tidigare.

Husqvarna FF har bra möjlighet att avancera placeringsmässigt i år. Det har varit ett stabilt mittenlag senaste åren men ser ut att ha lyft sig ytterligare till i år med bra kontinuitet i laget och spännande nyförvärv. I årets serie tror vi det räcker hela vägen.

De båda göteborgslagen ser ganska starka ut inför seriestart. Göteborgs DFF har varit ett stabilt lag på övre halvan i division 1 sedan 2018. De har tappat en del framträdande spelare till denna säsong men också fyllt på med nya. De är nog inte starkare som lag än förra året men då serien i sig känns enklare så tippas de ta sin bästa placering hittills.

BK Häcken tippas bli bästa nykomling med placering så högt som en tredjeplats. De har värvat ihop ett nästan nytt lag jämfört med i fjol och av träningsmatcherna att döma verkar de ha fått ihop samspelet på ett bra sätt redan.

Onsala BK ser ut att ha ett ganska bra lag för året men det kan ändå bli svårt att hålla sig kvar i division 1. De spelade i division 1 2020 men fick nöja sig med spel i division 2 2021 och nu kan det bli samma visa igen med de svåra förutsättningarna som gäller för att hålla sig kvar. Av de etablerade division 1-lagen så riskerar Nittorps IK att få störst svårigheter att undvika nedflyttning.





Länk: Division 1 Mellersta Götaland


Div 1 Norra Götaland:

Även Norra Götaland-serien ser mer överkomlig ut i år än 2021. Fem nya lag varav bara två som vann sin division 2-serie. Degerfors kom till och med på tredje plats och det pekar på ett tufft år för dem.

Solklar favorit bör IK Rössö vara. De var i våra ögon det klart bästa laget i serien 2021 men på grund av en dålig start på säsongen nådde de bara en andraplats. Det ser inte ut att finnas något lag som kan mäta sig med dem i år.

Av nykomlingarna ser Hertzöga BK starka ut och de vann sin serie förra året i överlägsen stil. Ljungskile har haft siktet högt inställt men inte heller i år tror vi att de når topp 3. I bottenskiktet återfinns mest nykomlingar och de utmanar främst IFK Hallsberg FK av de etablerade lagen.

Likt Onsala i Mellersta så har IK Frisco varit nere i division 2021 för att direkt studsa tillbaka upp i division 1. Liksom för Onsala tror vi dessvärre att det blir degradering igen.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg