Gruppindelning för göteborgs-DM klar

Damfotboll i Väst är efter lite försäsongsuppladdning redo för en ny spännande fotbollssäsong. Det är extra spännande för de flesta av lagen då 2022 är ett övergångsår till nytt seriesystem från 2023 där många lag kommer flyttas ner i seriepyramiden. Mer om detta när officiell information finns tillgänglig.

Först ut är en genomgång av DM-grupperna för göteborgsdistriktet. Det är lite färre lag som anmält sig i år än det ursprungligen var 2021 även om den turneringen blev krafigt reducerad i deltagande när den sköts framåt i tiden pga pandemin.

Grupp A:

I grupp A finns regerande mästarna Göteborgs DFF. De har haft stor omsättning i truppen, såväl förluster som nyförvärv, men de får ändå ses som klara favoriter som enda div1-laget i årets mästerskap. Dessutom är regeln om handikapp-straffar för lag som spelar i lägre division borttagen och det gynnar såklart lagen högre upp i seriesystemet.

I övrigt är det i grupp A två div2-lag, Lerums IS och IK Zenith, tillsammans med div3-laget Mossens BK som utgör grupp A. Både Lerum och Mossen kommer troligen vara topplag i sina respektive serier och Zenith är ett stabilt div2-lag som kan överraska så det är en ganska tuff grupp.


Grupp B:

Sävedalens IF ska vara favoriter i grupp B. De åkte ur div1 trots att de spelade ihop 23 poäng och nu möter de två div3-lag och ett div2-lag. Landvetter IF 2003 slutade i nedre tabellhalvan i div2 förra året och i div3 gjorde Torslanda IK det bra som tvåa bakom Örgryte IS där Lindome GIF hamnade i mitten i samma serie.


Resultat grupp B

Grupp C:

Även i grupp C finns ett lag, Qviding FIF, som åkte ur div1 förra året fast inte från samma serie som Sävedalen. Qviding hade ett riktigt tungt år och kom sist och det är svårt att sia om hur de står sig i år men ska såklart vara favoriter i gruppen. De möter här två div3-lag, Älvsborgs FF åkte ur div2 medan Göteborgs SIF placerade sig som trea i sin div3-serie. IK Virgo håller i år liksom förra året till i div4.


Resultat grupp C


Av de tolv lagen går åtta vidare till kvartsfinal.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg