Slutgiltig seriesammansättning division 1

Göteborgslagen hamnade inte i varsin serie som tidigare förslag pekade på, båda lagen hamnade till slut i Mellersta Götaland. DiV kommer fortsatt följa Norra Götaland då det vanligtvis innehåller göteborgslag och från 2023 med endast tre serier för division 1 kommer kanske de flesta kvarvarande lag ur båda serierna ingå i samma serie.

Div 1 Mellersta Götaland:

Hela sex lag uppflyttade från division 2 och en av de svåraste motståndarna i IS Halmia har bytt serie så detta ser ut att vara en bättre möjlighet än någonsin för Göteborgs DFF att ta hem hela serien om de håller samma nivå nästa år.

Svårbedömt hur detta kommer sluta för nykomlingen BK Häcken. De har naturligtvis bra förutsättningar och de får möjlighet att ta in ett flertal spelare inför 2022 då ett antal spelare söker sig dit nu när endast två klubbar i Göteborg spelar division 1 nästa år. Kanske kan det räcka för att hålla sig kvar i division 1, endast topp fem och hälften av sexorna undviker nedflyttning under övergångsåret 2022.



Div 1 Norra Götaland:

Här är fyra lag uppflyttade från division 2 varav hela tre lag från en och samma division 2-serie Västra Svealand. Dock är inte Torsby IF med och de återfinns inte heller i någon av de andra division 1-serierna, lite oklart för oss vad som har hänt. De har av allt att döma hoppat av men svårt att hitta information om det. Torsby har sedan tidigare även ett lag i division 2 och kanske nöjer de sig med det just nu men det är bara spekulationer.




Öviga serier återfinns på SvFFs hemsida.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg