Stora tipsrättningen 2021

Samtliga tips för de olika serierna DiV bevakar gås här igenom. Resultaten matchas mot tipsen med linjer, ju brantare linje desto sämre tips. Tipsen som är helt rätt grönmarkeras dessutom och tipsen som hamnat en placering fel får en gul markering.

Div 1 Mellersta Götaland:

Här går samtiliga tipslinjer snett men det är framförallt fyra lag som hamnat lite mer fel. Mariebo IK och Qviding FIF överskattades medan Husqvarna FF serievinnarna Bergdalens IK underskattades. Fem gula tips visar att "nästan hälften av lagen hamnade nästan rätt".

Qviding får alltså spela division 2 nästa år. Det ser ut att bli en väldigt intressant och rafflande division 2-serie för dem även om exakt serieindelning inte är klar ännu. Göteborgs DFF är fortsatt ett lag som ligger starx under absoluta toppen.


Imorgon lördag spelar för övrigt Bergdalen avgörande kvalmatch för avancemang till Elitettan.

Div 1 Norra Götaland:

Tipset för årets jämnaste seire där alla lag kunde slå alla med kanske ett undantag gick helt okej. TYvå gröna och fyra gula tips. Största missen är serievinnarna som Rävåsens IK Karlskoga som tippades först på åttonde plats och fjolårets tvåa tippades på samma pålacering i år igen men låg länge med i bottenstriden och slutade på en åttonde plats.


Sävedalens IF åkte som bekant ur serien trots sina 23 poäng. De får troligen möta Qviding i division 2 nästa år men indelningen är som sagt inte klar.


Rävåsen har spelat klart sina båda kvalmatcher för Elitettan och beroende på hur det går för Bergdalen imorgon så finns fortfarande chansen till avancemang.

Div 2 Nordvästra Götaland:

Här var toppen och botten i tabellen ganska bra placerade i tipset, det syns också på att gula och gröna tipsen ligger i toppen och botten. Största missen där är serievinnarna BK Häcken som hade bättre utdelning på sina nyförvärv än vad tipset räknade med på förhand. Även om vi fick in ett grönt tips är det kanske bästa tipset här den offensiva placeringen av nykomlingen Vänersborgs FK på en förstaplats och det var inte långt ifrån att det gick in.


Div 2 Västra Götaland:

Här kan man se på tipslinjerna att topp 5 var bättre tippad än nedre delen. Rätt topptrio men på fel inbördes placeringar. Den största missen är väl att flertalet tappade spelare från tidigare års topplag Hovås Billdal IF tillsammans med ny tränare inte fick riktigt så negativa konsekvenser som tipset gav uttryck för.


Div 3A:

Endast nio lag i denna serie men här gick tipset in både vad gäller toppen och botten-lagen och även ett mittenlag. I övrigt var det lite snedtippat här, bland annat gick inte det offensiva tipset med nykomlingen Donsö IS på en andraplats in, de har dock säkert bra möjligheter att förbättra sin åttondeplacering till nästa år om laget hålls hyfsat intakt.


Div 3B:

Inte heller i 3B var serievinnaren svårfunnen men här prickades även serietvåan Torslanda IK in, de har sett starka ut hela säsongen och blir troligtvis svårslagna nästa år. Dessutom två fullträffar i tipset i mitten av serien.


Div 4:

Förutom att årets båda B-lag från division 1-föreningarna 2021 Sävedalens IF och Qviding FIF inte gick så starkt som förmodats så ligger tipsen ganska bra till genomgående även om det blev väldigt få gröna och gula tips. B-lag generellt är ett riktigt gissel att tippa.

Elitettan:

Svårtippad serie med många lag som kan vinna över varandra. Toppen tippades bäst med undantag från serievinnaren Umeå IK FF. Även IK Uppsala FK som också kom från Allsvenskan tippades för lågt. Tanken var att Elitettan gått framåt senaste åren samtidigt som Umeå och Uppsala tappat ganska mycket men det visade sig att de båda höll bra i Elitettan under året.


Allsvenskan:

Här hamnade alla lag i rätt del av tabellen och tipslinjerna blev nästan helt symmetriskt utformade. Även om det bara blev en helt korrekt placering och fyra gula placeringar så är det kanske tabellen DiV-tipset varit mest rätt ute i som en helhet. Å ena sidan är lagen på högsta nivån mest stabila så inte svåraste tipset att göra, å andra sidan är DiVs fokus mest på lokala fotbollen så dessa lag följs inte lika mycket som de i lägre serierna.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg