Elitettan och DM avgjorda

I helgen har både enda återstående serie Elitettan och DM avgjorts.

Elitettan:

Jitex Mölndal BKs sista match i årets serie blev en fin bortavinst mot IK Uppsala 1-3. Jitex slutade därmed på plats 8 i tabellen, platsen bakom Alingsås FC. Resultatet var dock väldigt avgörande för Uppsala och inte minst IF Brommapojkarna som efter att själva tagit 3 poäng mot Älvsjö AIK FF gick om Uppsala och tog tredje och sista platsen till Allsvenskan. Det är som bekant i år är tre lag som direkt tar steget till Allsvenskan då den serien ska utökas från 12 till 14 lag.

Grattis Umeå IK FF, IFK Kalmar och IF Brommapojkarna till avancemang till Allsvenskan!

Slutgiltig tabell:


DM-final:

Cirka hälften av alla lag som var anmälda till årets DM hoppade av då gruppspelet flyttades från vår till höst. Det är förståeligt då det blir väldigt många matcher för många lag under hösten då även serierna till största del var förlagda dit.

Av de lag som ställde upp blev det de två division 1-lagen som gjorde upp i söndagens final Göteborgs DFF och Qviding FIF. De båda lagen spelade under året i samma serie Division 1 Mellersta Götaland och resultatet 5-0 till GDFF är inte någon större överraskning med tanke på hur det gått för respektive lag i serien under året.

Grattis Göteborgs DFF!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg