Division 1-serierna slutspelade

Sista veckan med spel i divisionerna under eliten avklarad. Dessutom en del om kval till division 2 och 3.

Div 1 Mellersta Götaland:

Det fanns ingen dramatik kvar i serien runt något av strecken inför sista omgången som spelades i helgen. Göteborgs DFF hade inför sista matchen en möjlig chans på tredjeplatsen men stannade på fjärde plats efter förlust 2-1 mot IFK Värnamo. Inte heller Qviding FIF lyckades ta poäng i sin sista match, förlust 5-2 mot serievinnarna Bergdalens IK. Qviding slutade därmed på sista plats i tabellen och får tampas med mer lokala lag i division 2 nästa år.

Slutgiltig tabell:



Div 1 Norra Götaland:

Sävedalens IF chans till fortsatt spel var som tidigare nämnts i praktiken borta även vid vinst i helgens match borta mot Rävåsens IK Karlskoga då målskillnaden mot laget närmast över strecket var stor. Nu gjorde Sävedalen ändå en bra match som slutade 2-1 till Rävåsen som hade väldigt mycket att spela för. Rävåsen vann nu serien men om Sävedalen lyckats kvittera så hade IK Rössö Uddevalla snuvat Rävåsen på segern.

Grattis Rävåsens IK Karlskoga!

Det blir nu, förutom för Qviding, spel i division 2 nästa år även för Sävedalen trots 23 poäng. Där kommer de troligen få möta Qviding FIF och flera andra spännande lag. IFK Göteborg har ju tagit steget upp till division 2 i och med kvalvinst (se div3-text) och det finns flera andra för Sävedalen bekanta lag med ambition att ta steget upp till division 1, bl.a. Göteborgs FF, Lerums IS och IFK Fjärås. Många tuffa och jämna matcher att vänta där. Om man ska se på tidigare år så är det inte heller osannolikt att Örgryte IS som blev utslagna i kvalet till division 2 får plats där ändå. Allt detta sagt med ovisshet såklart exakt hur indelningen i de olika division 2-serierna kommer se ut.

Slutgiltig tabell:



Div 2 Nordvästra Götaland:

Serie avslutad.

Div 2 Västra Götaland:

Serie avslutad.

Div 3A och 3B:

Andra och sista matchen i kvalet till division2 mellan IFK Göteborg och Örgryte IS avgjordes i veckan. Det blev än en gång dramatik på hög nivå då återigen Örgryte hade en stabil ledning 3-1 som IFK lyckades reducera och kvittera innan slutsignal. Därmed slutade de båda matcherna 4-4 respektive 3-3 och därmed vann IFK pga fler gjorda mål på bortaplan.

Grattis IFK Göteborg!

Två bra matcher med fin inramning men tyvärr så blir eftersmaken lite besk. Båda matcherna spelades på Valhalla IP och regeln med målfördel på bortaplan i dessa divisioner känns ytterst tveksam från början och när båda  matcherna dessutom spelas på samma arena så känns inte avancemanget sportligt rättvist, det tror jag båda lagen känner även om reglerna var klara från början. Det hade känts mycket bättre att få ett avgörande med en rafflande straffsparksläggning efter andra matchen. Kan bara hoppas att de ändrar detta upplägg till kommande års kval.

Det står nu även klart att Landvetter IF 2003 B och Älvängens IK slipper kvala för att behålla sina platser i division 3. Dessa två lag skulle tillsammans med Ösets BK som slutade tvåa i division 4 spela om två platser i divsion 3. Då vakans nu uppstått i division 3 så får alla tre lag plats.

Div 4:

Serie avslutad.

Ösets BK klart för division 3, se text ovan.

Elitettan:

Jitex Mölndal BK lyckades inte ta poäng mot IF Brommapojkarna som jagar avancemang till allsvenskan, 1-2. Med denna seger har BP fortfarande chans till avancemang men då får de hoppas på att Jitex hjälper dem och tar poäng mot IK Uppsala i kommande helgs avslutande omgång.

Allsvenskan:

Eskilstuna United DFF blev för svåra för BK Häcken FF som förlorade med 3-2. Måhända fanns det lite högre motivation i Eskilstuna-laget som har chans att avancera en placering till plats tre medan Häcken har svävat ett tag i ingemansland på sin andraplats.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg