Upp och ner för Häcken i veckans sammanfattning

Två serier avslutades i helgen, jämförelser med vårens tips kommer i inlägg längre fram.

Div 1 Mellersta Götaland:

Göteborgs DFF tappade lite på topp 3 när de spelade oavgjort 2-2 mot Husqvarna FF samtidigt som topplagen vann sina matcher. Avståndet till tredjeplatsen är nu 5 poäng. I den viktiga matchen i bottenstriden mellan Qviding FIF och BK Astrio blev det delad poäng efter 1-1 efter ett sent mål i slutskedet från Qviding. Qviding hade verkligen behövt alla poäng men än är det inte kört, alla tre lagen under strecket ligger nu på 9 poäng med 4 matcher kvar. Närmast över strecket ligger Astrio med 12 poäng.

Div 1 Norra Götaland:

Både Sävedalens IF och IFK Hallsberg FK är inblandade i nedre streckstriden och när de möttes i helgen var det kanske viktigare för lagen att inte förlora än att vinna vilket kanske återspeglar resultatet 0-0. Detta gynnade IK Gauthiod som jagar bakom och lite överraskande vann sin bortamatch mot Ljungskile SK. Gauthiod är nu 2 och 3 poäng efter Sävedalen respektive Hallsberg.

Div 2 Nordvästra Götaland:

Sista omgången spelades i helgen. Efter att ha vunnit mot Skoftebyns IF med 5-4 tidigare under veckan kunde BK Häcken av egen kraft se till att säkra förstaplatsen.

Grattis BK Häcken!

Reflektion:
Att Häcken har två lag över division 3 i seriesystemet känns lite oklart, om någon vet vad som gäller i detalj får ni gärna höra av er till denna sida. Det lät i början på detta år som att lösningen för 2021 med två organisationsnummer var en övergångslösning för just detta år men allt pekar ju nu på att det blir avancemang till division 1 nästa år. Dock måste väl de båda lagen också fortsättningsvis heta olika, återstår om det allsvenska laget tar över namnet BK Häcken och division 1-laget får heta BK Häcken FF nästa år eller hur de tänkt sig. Rimligen skulle de väl också, om de vill, kunna starta varsitt B-lag? Snurrigt och lite känsla av kryphål.

Slutgiltig tabell:


Div 2 Västra Götaland:

Onsala BKs slutseger var klar redan efter näst sista omgången. Dock så lyckades Göteborgs FF hindra Onsala från att gå igenom serien utan poängtapp då de i sista omgången lyckades spela 1-1 hemma på Majvallen.

Inga stora överraskningar i tabllen som slutade såhär:


Div 3A:

Lerums IS B har spelat två matcher i veckan. Först en förlust mot Jitex Mölndal BK B 3-2 men i andra matchen hände något väldigt oväntat, de orsakade Örgryte IS första poängtapp 0-0. Samtidigt vann Mossens BK/ IF Mölndal sin match knappt mot Mölnlycke IF 2-3. Detta innebär att vi kommer få en direkt avgörande seriefinal mellan Mossen och Örgryte i sista omgången. Örgryte ligger dock ett poäng före så Mossen måste vinna för att ta seriesegern.

Även Jitex har spelat ytterligare en match där de fick problem med Donsö IS som verkar ha kommit igång ordentligt sent på säsongen 7-1. Inte heller Askims IK hade några problem att ta 3 poäng när de mötte Landvetter IF 2003 B 9-1.

Div 3B:

Göteborgs SIF vann sin match med 3-0 över Älvängens IK som haft en ganska tung säsong. A-laget har nog inte fått den utdelningen de siktat på och B-laget tvingades dra sig ur. Ett lag som övertygat är dock Torslanda IK som vann 8-0 över Kode IF. Torslanda har en säker andraplats efter omöjliga IFK Göteborg. I B-lagsmötet mellan Ytterby IS och IK Zenith drog Zenith längsta strået 1-3.

Div 4:

Många matcher spelade men av de lag som gått starkt på slutet finns Bergums IF och Ösets BK och de vann också sina matcher i veckan. Bergum leder serien trots att de har spelat minst antal matcher. Dock ligger Öset på samma poäng med bara en match mer spelad så det är forfarande öppet.

Veckans matcher:


Elitettan:

Ingen lycka för Jitex Mölndal BK borta mot IFK Kalmar 3-0. Detta innebär att Alingsås FC åter gick förbi Jitex i tabellen, kanske är den interna placeringen dem emellan vad som är viktigast för båda dessa lag just nu i mitten av tabellen och slutet av säsongen.

Allsvenskan:

BK Häcken FF tappade mark på FC Rosengård efter förra omgångens viktiga vinst mot desamma. Denna gång blev det oavgjort 0-0 mot Vittsjö GIK och nu är det återigen 6 poäng upp till Rosengård.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg