Rafflande kval och nedflyttningsdramatik

Veckan som gått har bjudit på en hel del dramatik i de serier som fortfarande spelas.

Div 1 Mellersta Götaland:

För Qviding FIF var lördagens matcher som spelades runt nedflyttningsstrecket väldigt viktiga inför deras egen match på söndagen. Efter att Nittorps IK och BK Astrio vunnit sina respektive matcher blev söndagens match för Qviding betydelselös i nedflyttningskampen, det stod klart redan innan matchen mot Husqvarna FF att avståndet upp till lagen över strecket var för stort. Matchen slutade i förlust 0-3 och 2022 blir det division 2 för Qviding.

I kampen om tredjeplaceringen i tabellen slutade matchen mellan Göteborgs DFF och IS Halmia 2-2 och GDFF ligger därmed fortsatt två poäng efter inför sista seriematchen nästa helg.

Div 1 Norra Götaland:

Streckdramatiken slutade inte på önskat vis heller för Sävedalens IF i helgen. Matchen mot IFK Hallsberg FK slutade i förlust 1-2 och nu återstår endast en teoretisk chans att hamna över nedflyttningsstrecket i sista omgången. Tre poäng upp men då det är hela 16 i målskillnadsdifferens så är det just bara en teoretisk chans. Således division 2 att vänta även för Sävedalens IF nästa år och gissningsvis hamnar de i samma division 2 som Qviding FIF. Det blir i så fall spännande derbymatcher mellan de båda lagen nedflyttade från division 1.

Div 2 Nordvästra Götaland:

Serie avslutad.

Div 2 Västra Götaland:

Serie avslutad.

Div 3A och 3B:

Serierna är färdigspelade men i veckan har den första av de två kvalmatcherna mellan respektive seriesegrare spelats. En rafflande historia mellan Örgryte IS och IFK Göteborg där det var en jämn första halvlek där Örgryte hade ledningen 2-1 i paus. I andra hade Örgryte bra kontroll på matchen och ledde också med 4-1 efter 85 minuter. Vad som hände därefter går nästan inte beskriva men ett Göteborg som sett lite vilsna och uppgivna ut en längre period i andra halvlek får plötsligt in ett mål och energin i laget stegras samtidigt som Örgryte tappar lite fokus. Det sena målet skulle hinna åtföljas av ytterligare två innan slutsignalen ljöd och matchen slutade 4-4.

Spänningen stor inför andra mötet alltså och matchen spelas nu på onsdag och kommer sändas på gp.se.

Div 4:

De fyra sista matcherna i serien spelades i veckan. Sedan tidigare var det klart att Bergums IF är seriesegrare. Inga större tabelländringar denna sista vecka men IK Virgo lyckades ta sig förbi Floda BoIF genom att vinna matchen dem emellan med 2-0.

Slutgiltig tabell:


Elitettan:

Jitex Mölndal BK vann sin match borta mot Sundsvalls DFF 0-2. Plats åtta just nu med två omgångar kvar, sjätteplatsen finns inom räckhåll men två tuffa matcher återstår så det kan lika gärna bli något hack ner i tabellen innan det är över.

Allsvenskan:

Det är redan klart att BK Häcken FF slutar på en andraplats i år och i helgen vann de övertygande mot Djurgårdens IF FF 4-0.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg