Det börjar dra ihop sig

Ja, i alla fall i några serier är det ganska få matcher kvar medan det finns lite fler poäng att spela om i andra.

Div 1 Mellersta Götaland:

GDFF kryssade hemma mot Örby IF 1-1 samtidigt som Bergdalens IK vann sin match så nu är det nio poängs avstånd upp till serieledande Bergdalen för GDFF med sex matcher kvar att spela.



Fler lag är med i toppstriden så det ser svårt ut att vinna för GDFF men en andraplats är realistiskt.

I andra änden av tabellen är det just nu besvärligt för Qviding FIF. De förlorade den viktiga matchen mot bottenkonkurrenten Ulricehamns IFK med hela 1-5 samtidigt som BK Astrio lyckades vinna mot Mariebo IK 1-0 vilket innebär att Qviding halkat ner till sista placering. Visserligen är det jämnt i botten och bara två poäng upp till (inte så) säker mark men det kommer krävas en bra forcering på slutet för att reda ut detta.


Div 1 Norra Götaland:

Sävedalens IF verkar ha lämnat sin tidigare formsvacka och har nu tagit poäng tre matcher i rad. I helgen lyckades de ta ett poäng borta mot serieledande Örebro SK 1-1. Samtidigt vann de närmast jagande lagen under strecket sina matcher och lagen närmast ovanför i tabellen förlorade sina så det drar ihop sig till en riktigt spännande streckstrid. Fortfarande ganska många poäng att spela om och mycket kan hända.

Div 2 Nordvästra Götaland:

En säker seger blev det för IK Zenith mot Hisingsbacka FC som inte alls fått till det hittills i år 0-6. Endast ett poäng på nio matcher och risk för nedflyttning. Öckerö IF klättrade förbi Ytterby IS i tabellen genom att bortaslå dem 2-3. BK Häcken har gått starkt och efter vinst på Vänersvallen mot Vänersborgs FK 1-3 ligger Häcken nu tvåa. Eriksbergs IF lyckades inte ta poäng av IF Viken som därmed leder serien ett poäng före Häcken. Både Skoftebyns IF och Vänersborgs FK skuggar strax bakom och har inte gett upp hoppet om förstaplatsen.


Div 2 Västra Götaland:

Serien är i det närmaste avgjord vad gäller förstaplatsen. Lerums IS vann sin match mot Hovås Billdal IF med 2-0. Detta hjälpte dock föga då Onsala BK vann seriefinalen mot IFK Fjärås med 3-0. Därmed är de enda som teoretiskt kan utmana Onsala om seriesegern Göteborgs FF som i sin tur vann mot Valinge-Derome DFF, 2-3. Det är dock ytterst osannolikt att det kommer hända då Onsala måste förlora båda sina återstående matcher samtidigt som GFF måste vinna sina tre.


I övrigt vann Nästes SK/ IF Väster sin match mot Tollereds IF 3-2 och skapade därmed lite utrymme ned till lagen under nedflyttningsstrecket. De två lagen som ligger där möttes och båda var i stort behov av vinst men det blev oavgjort 2-2 i mötet mellan Tölö IF och Älvsborg FF som båda nu har 2 poäng, 4 upp till Näset. Målfest blev det i mötet mellan Utbynäs SK och Landvetter IF 2003, 8-2 till Utbynäs.

Div 3A:

Endast en match i veckan, Lindome GIF blev för tuffa för Donsö IS, 0-3.

Div 3B:

IFK Göteborg hade uppvisning mot Älvängens IK i PSA, 16-0. GP var där och sände igen från IFKs hemmamatch och naturligtvis är det skönt att kommentera under tak men hoppas nu att GP inser att det är ganska tråkiga matcher för de flesta när elitsatsningen möter bredden, det räcker i alla fall med en sådan per säsong. Tror säkert Älvängen hellre hade sett att någon av deras andra matcher hade sänts istället.

Göteborgs SIF som gått starkt hittills lyckades inte besegra IK Kongahälla/ Kungälvs FF utan fick nöja sig med 1-1. De båda andralagen för Göteborgs FF och IK Zenith möttes och de senare tog en säker seger, 2-5. Finlandia Pallo AIF tog emot Kode IF på Tuvevallen och det blev en jämn kamp, 3-3. Veckan avslutades med att Torslanda IK bortaslog Ytterby IS B, 0-2. Torslanda går starkt och har bara tappat poäng när de förlorade mot IFK Göteborg där de lyckades göra tre mål mot Göteborg vilka är de enda mål de släppt in hittills i år.

Div 4:

IK Virgo har hunnit med att båda vinna en match mot Hisingsbacka FC B 0-4 och senare förlora en match mot Ösets BK 3-0. Bergums IF dundrar på och vann hemma mot Romelanda UF/ Kode IF B, 9-0. Qviding FIFs andralag blandar och ger i division 4, denna gång blev det vinst borta mot IF Warta 0-6. Serieledande Floda BoIF vann i mötet med Hisingsbacka FC B 3-0 och Kållereds SK vann med uddamålet mot Sävedalens IF B 2-1.

Elitettan:

Jitex Mölndal BK gjorde en stark insats och vann över Älvsjö AIK FF med 2-0. Det innebar att Jitex klättrade för Alingsås FC i tabellen vilket säkert känns tillfredställande i den lokala kampen dem emellan

Allsvenskan:

Överraskande lyckades inte BK Häcken FF vinna över Växjö i veckan utan fick nöja sig med 1-1. De missade därmed möjligheten att knappa in två poäng på FC Rosengård som också tappade två poäng mot Kristianstads DFF 1-1.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips Division 4A och 4B Göteborg

Tips Division 2 Nordvästra och Västra Götaland

Tips Division 3 Göteborg